У Мережу потрапив аудіозапис, на якому мер Львова Андрій Садовий дуже різко висловлюється на адресу херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Читайте також: Повідомили причину смерті Катерини Гандзюк

Про це повідомляє Інформатор.

Нещодавно народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук, який ввійшов до складу ТСК по розслідуванню замаху на Катерину Гандзюк та інших активістів, повідомив, що мер Львова Андрій Садовий доручав херсонському осередку "Самопомочі" збирати компромат на Гандзюк, коли вона ще була живою і працювала помічницею мера Херсона.

За словами нардепа, Садовий, спілкуючись з активістами, озвучував на адресу Катерини погрози.

У ході розслідування журналістам Інформатору вдалося отримати аудіозапис телефонної розмови людини, голос якої дуже схожий на голос Андрія Садового. На записі мова йде про Катерину Гандзюк. Щоби отримати більше інформації, редакція звернулася до Ігоря Мосійчука з проханням спростувати або підтвердити, чи писав він про те ж, що стало відомо виданню. Запис народний депутат направив у Генеральну прокуратуру України. Опрацювавши аудіозапис, ГПУ відповіла на звернення Мосійчука, підтвердивши його автентичність. Генпрокуратура встановила, що на аудіофайлі дійсно говорить Андрій Садовий, а його слова можна розцінити як образи та погрози Катерині Гандзюк.

Читайте також: Померла активістка Катерина Гандзюк, яку облили кислотою

"Щодо запису. Голос мій", – написав у Facebook мер Львова.

Він спробував пояснити свою критику в бік Гандзюк емоціями.

"Моя реакція була емоційною і неадекватною після публічних зустрічей з місцевими підприємцями в Херсоні, від яких я і отримав інформацію, про яку йде мова на записі. Запис від 27 серпня 2018 року. Шкодую, що тоді так висловлювався і приношу вибачення тим, кого це зараз стосується", – написав Садовий.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter