Затриманий генерай-майор СБУ Валерій Шайтанов планував убивство міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Читайте також: Влаштовували теракти по всій Україні: СБУ "накрила" небезпечну банду (фото)

Про це на своєму YouTube-каналі повідомив журналіст Дмитро Гордон, посилаючись на анонімні джерела в СБУ, пише Obozrevatel.

"Шайтанов отримав замовлення ліквідувати Адама Осмаєва минулої осені. Це чеченський добробатовець, який воював за Україну. Наші ЗМІ пишуть, що за ліквідацію Осмаєва Шайтанову пообіцяли $200 тис. та російський паспорт. За моїми даними, йому було обіцяно від $500 тис. до $1 млн за ліквідацію Осмаєва. Шайтанов взявся шукати вбивцю серед колишніх альфівців. І ось ці дії вже були під контролем СБУ", – розповів Гордон.

За його словами, колишній співробітник "Альфи", якого найняв Шайтанов, виявився подвійним агентом.

Читайте також: У Росії заявили про затримання в Криму українських розвідників

"І він Шайтанова документував. Осмаєв був попереджений, кілька днів тому відбулася інсценізація його вбивства. Осмаєва загримували під мертвого, він лежав на землі зі зв'язаними руками. Це фото передали Шайтанову для підтвердження факту виконання замовлення (я його бачив). Мої джерела підтверджують, що вбивство Осмаєва було для Шайтанова своєрідною розминкою. Йому доручали ліквідувати міністра внутрішніх справ Арсена Авакова", – повідомив Гордон.

Журналіст додав, що спецслужби Росії завербували генерал-майора ще до 2014 року.

"СБУ дізналися про його роботу на ФСБ, адже щодо ФСБ працювали американські та європейські спецслужби. Саме вони передали інформацію про Шайтанова як про агента ФСБ в СБУ", – пояснив Гордон.

Читайте також: На хабарі у 125 тисяч доларів затримали першого заступника Кличка

Нагадаємо, Контррозвідка СБУ 14 квітня провела спецоперацію із викриття високопоставленого агента ФСБ у вищих ешелонах влади. Ним виявився генерал-майор Валерій Шайтанов. Зокрема, за завданням російських спецслужб він планував вбивство добровольця Адама Осмаєва.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook