З початком сезону цукроваріння на ПрАТ "Гнідавський цукровий завод" знову відбувається забруднення довкілля промисловими стоками підприємства. На цей раз об’єктом негативного впливу стала мала річка Жидувка.

Читайте також: Директор Гнідавського цукрового заводу, який труїть лучан смородом, дорікає садочкам двома мішками цукру

Про це інформує Луцька міська рада.

Рівень води у річці збільшився в десятки разів, вода має біло-коричневий відтінок та досить неприємний запах жому. Жом є побічним продуктом цукрового виробництва.

Сьогодні працівниками відділу екології міської ради передано зразки води з річки в лабораторію для проведення дослідження та встановлення рівня забруднення поверхневих вод. Відповідне звернення про вжиття невідкладних заходів впливу до порушників природоохоронного законодавства направлено до Державної екологічної інспекції у Волинській області.

Витік брудних стоків зафіксовано з району полів фільтрації ПрАТ "Гнідавський цукровий завод", сумно відомих всім лучанам, як джерело смороду, що тероризувало місто протягом літа. Частина акваторії річки Жидувки від витоку до бул. Дружби Народів у Луцьку протікає землями Боратинської ОТГ, де й виявлено найбільший ступінь забруднення.

Читайте також: "Сморід у Луцьку пахне кавою": представник "БІО ПЕК" пояснив позицію підприємства на громадських слуханнях

Річка Жидувка має загальну протяжність близько 4 км. В межах міста річка простягається на відстані 2,43 км. Жидувка бере свій початок на відстані близько кілометра від південної частини міста Луцьк, поблизу с. Баїв, Боратинської ОТГ. У місті протікає вулицею Боженка, у районі заводу ПАТ "СКФ Україна" та на вулиці Потебні впадає у р. Стир.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook