Очільник Волинської ОДА Олександр Савченко заявив, що торгівля з Росією – це нормально. 1 березня розширеного засідання колегії управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністраці губернатор сказав, що наразі Україна не може обійтись без цього, адже деталі до радянських машин, літаків, озброєння та іншої техніки ніде більше не можна купити через тісно пов'язану історію держав, повідомляє ІА Волинські новини.

Читайте також: Губернатор Волині Савченко заявив, що його посада непотрібна в державі

Акцентуючи увагу на одному з основних пунктів виборчої кампанії чинного президента – армії, він зазначив, що ніхто не помічає, скільки років армію розвалювали всі, хто був президентами та прем’єрами.

"Я був в уряді Тимошенко і при Кучмі працював – всі валили армію і гордилися тим, скільки продали, бо йде роззброєння. Сьогодні ми це все збираємо по крупицях, половина озброєння, якщо не більше – совітське і ми зараз кричимо, що купували в Росії? А де ми ще можемо сьогодні купити, в Америці? Хто нам його зробить?" – обурювався голова ОДА.

Читайте також: Брови, стоматолог, басейн: чим займається асистентка голови Волинської ОДА на державній службі (відео)

З його слів, луцький військовий завод "Мотор", який ремонтує двигуни до радянських літаків, тепер перейшов на виготовлення своїх деталей для радянських апаратів, адже українських поки немає.

"В той же час і я не дуже вірю, що "Мотор" випускає все і зробив заміщення російського. Може, вони теж десь контрабанду завозять. Літаки повинні літати, танки і БМП повинні їздити", – зазначив Олександр Савченко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook