Очільник Верховної Ради України Дмитро Разумков прокоментував можливість скорочення кількості народних депутатів до 300. Він переконаний, що глобального негативного впливу на діяльність парламенту це не матиме.

Читайте також: Українців штрафуватимуть за порушення карантину прямо на місці

Свою позицію щодо можливості скорочення числа депутатів Дмитро Разумков сформував ще близько півтора року тому. Про це він сам розповів в інтерв'ю Укрінформу.

"Я знаю, що є різні позиції в парламенті – хтось підтримує, а хтось проти. Особисто я вважаю: навіть якщо буде зменшено до 300, це дасть все одно змогу нормально працювати", – переконаний голова Верховної Ради.

Він підкреслив, що 450 народних обранців було під час формування парламенту першого скликання. За цей час скоротилася кількість населення України, тож нині, щоб залишити таку ж кількість виборців на 1 депутата, вийде приблизно 300 парламентарів.

"У будь-якому разі, скільки б депутатів не було, Верховна Рада виконуватиме свої функції та працюватиме на користь держави", – запевнив Дмитро Разумков.

Цікаве порівняння. У 1990 році кількість населення України (Української РСР) становила близько 51 мільйона 800 тисяч осіб. Тож 1 депутат припадав на 115 тисяч людей.

За оцінками, у 2019 році кількість населення скоротилася до 42 мільйонів 100 тисяч. У розрахунку з 450 виходить 1 депутат на 93,5 тисячі людей, а в розрахунку на 300 депутатів – 1 на 140 тисяч осіб.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook