Попри запланований звіт перед членами профільної комісії облради, голова Волинської ОДА Олександр Савченко не прибув на засідання. Отже, вирішили відкласти і розгляд питання про висловлення йому недовіри.

Читайте також: Куди Волинська ОДА поділа гроші Світового банку з'ясує тимчасова комісія

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 14 травня, інформує ІА Волинські Новини.

У рамках засідання планували розглянути проект рішення про звіт голови ОДА з питань виконання бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку територій і делегованих повноважень у 2018 році. Однак ані Олександр Савченко, ані будь-хто з його представників не прибув на засідання. Тому питання вирішили зняти з порядку денного. Водночас, до порядку денного комісії вносили питання про висловлення недовіри Олександру Савченку. Автор проекту рішення, депутат облради Вячеслав Рубльов запропонував відкласти розгляд питання і розглянути його вже після того, коли прозвітує голова ОДА.

Читайте також: Чому Савченко не йде з посади губернатора Волині після фіаско Порошенка?

Нагадаємо, 20 грудня 2018 року депутати Волиньради приймають бюджет області на 2019 рік. Голова Волинської ОДА Олександр Савченко заявляє, що рішення незаконне і подає до суду, вимагаючи його скасування. Після чого одноосібно вирішує заблокувати виконання бюджету – видає доручення профільному департаменту про фінансування за 1/12 частиною бюджету.

На Савченка і керівника фінансового департаменту Волинської ОДА заводять кримінальні справи, їх дії розслідують правоохоронці. Савченка і Никитюка вимагають відсторонити від займаних посад, згодом на Никитюка подають до суду через протиправну бездіяльність. Головний фінансист, вочевидь, розуміє що йому загрожує в разі виконання незаконного доручення голови ОДА, а тому починає готувати бюджетний розпис.

Савченко звертається до суду з клопотанням про забезпечення позову – фактично просить заблокувати виконання бюджету до того, як суд прийме рішення. Волинський окружний адміністративний суд відмовляє в клопотанні, що змушує ОДА виконувати прийнятий Волиньрадою бюджет поки суд не прийме остаточного рішення.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook