Під Луцьком у ставку втопився 24-річний хлопець; У Луцьку вантажівка на смерть збила чоловіка; У Луцьку демонтують паркан на Старому ринку; Волиняни входили до складу банди, яка хотіла встановити контроль над Закарпатським регіоном; Стабільний бізнес на здоров’ї: луцька лікарка "лікує" неіснуючі хвороби і ставить пацієнтам страшні діагнози − такими були головні події Волині та Луцька у понеділок, 10 лютого.

Читайте також: Ремонт коштував життя: на Волині автобус придавив водія

Під Луцьком у ставку втопився 24-річний хлопець

У селі Усичі Луцького району на місцевій водоймі втопився хлопець. Дану інформацію виданню "Під прицілом" підтвердили у поліції Волинської області.

Нещасний випадок трапився у неділю, 9 лютого, на місцевій водоймі. 

Попередньо 24-річний чоловік під час риболовлі провалився під кригу і не зміг вибратися з води.

Чоловіка з води діставали водолази.

Читайте також: Тіло 43-річного волинянина виявили в озері на Львівщині

У Луцьку вантажівка на смерть збила чоловіка

У суботу, 8 лютого, близько 14 години по вулиці Конякіна у Луцьку вантажівка "KАМАЗ" насмерть збила перехожого.

За кермом транспортного засобу перебував 28-річний житель Луцького району. Водій допустив наїзд на 50-річного жителя обласного центру, котрий перетинав проїжджу частину дороги. Перехожий помер в автомобілі швидкої медичної допомоги.

За фактом смертельної ДТП слідчі поліції області відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Читайте також: На Волині загинув юний мотоцикліст

У Луцьку демонтують паркан на Старому ринку (фото,відео)

У Луцьку працівники Департаменту Муніципальної варти прибули на Центральний ринок для демонтажу паркану зі сторони зупинки.

Про проведення демонтажу паркану стало відомо ще у суботу, 8 лютого. Муніципали прибули на ринок у супроводі поліції близько 10-ої години.

Підприємці вистроїлися перед парканом і не дають демонтувати паркан.

Біля 11-ої години муніципали розпочали зрізати огорожу. 

Крім того, на ринку присутні представники КОРДу, аби уникнути силових конфліктів.

Близько 12-ої години до ринку прибула машина швидкої допомоги.

Читайте також: Поліція не повертає вилучену техніку, через що міський бюджет несе втрати

Волиняни входили до складу банди, яка хотіла встановити контроль над Закарпатським регіоном (фото,відео)

На Закарпатті поліція провела спецоперацію для затримання членів злочинного угруповання. Під час затримання чоловіки, що перебували в автомобілях, чинили збройний опір правоохоронцям.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області Нацполіції, спецпризначенці, співробітники Служби безпеки України, детективи ГУНП спільно з прокуратурою області провели спільну спецоперацію для затримання учасників злочинного угруповання, які планували  встановити контроль над регіоном. У результаті спецоперації затримано семеро осіб.

Відтак у суботу, 8 лютого, у селі Нижніх Воротах затримали лідера та членів злочинного угрупування. 

За інформацією правоохоронців, учасники ОЗГ були озброєні, тому прийняли рішення про залучення до поліцейської операції спецпідрозділ КОРД та роту особливого призначення поліції області. Під час затримання особи, які перебували в автомобілях, чинили озброєний опір та намагалися втекти з місця події. Однак їх затримали. У результаті ніхто не постраждав.

Варто зазначити, що лідер злочинної групи пересувався на броньованому автомобілі.
З місця події вилучено транспортні засоби та зброю. Наразі слідчо-оперативні дії тривають.

Після проведення відповідних процесуальних заходів буде вирішуватися питання про відкриття кримінального провадження та  повідомлення затриманим про підозру.

Крім того, стало відомо, що серед затриманих є волиняни. 

Розповіли, що загалом затримали сімох осіб, троє з них – волиняни. Зокрема, двоє – лучани, один – з села Жидичин Ківерцівського району. Із затриманих семи осіб, двоє наразі перебувають у СІЗО. Це водії транспортних засобів. Ще з п'ятьма (пасажири цих автівок), працюють поліцейські, серед цих п'яти і є троє волинян.

Зауважимо, що на відео, оприлюдненому Нацполіцією, видно, що у одного із затриманих волинян було безтермінове посвідчення, видане на той час ще першим заступником голови Волинської обласної ради Олександром Пирожиком.

Читайте також: На Волині розпочали боротьбу з незаконним пилорамним бізнесом

Стабільний бізнес на здоров’ї: луцька лікарка "лікує" неіснуючі хвороби і ставить пацієнтам страшні діагнози

Життя та здоров’я – найцінніше, що має людина, і за що вона готова віддати будь-які гроші, навіть ті, яких не має. Цю істину особливо добре засвоїли люди, які готові скористатись страхом невиліковної хвороби та заробити на цьому. 

Лікар-гінеколог Іванченко Марія Адамівна лучанці поставила діагноз рак та призначила дороговартітне лікування. Перевірка в іншої іншого спеціаліста показала, що дівчина повністю здорова, а діагноз – надуманий, адже не має жодної його ознаки.

Історія лучанки Ольги опублікована з її дозволу, проте з етичних міркувань та на її прохання ім’я героїні змінено та опущено окремі факти, які становлять в тому числі і лікарську таємницю, адже з приводу шахрайства громадянка вже звернулась в прокуратуру.

Плановий прийом у ВОДТМО, на який прийшла Ольга, не передвіщав нічого лихого – дівчина почувала себе добре, скарг не було. Лікар Марія Іванченко озвучила ціну прийому в розмірі 450 гривень, ще стільки ж потрібно було заплатити за аналізи.

"У вас рак. Але все можна вилікувати, аби були гроші…"

"Гроші давала їй готівкою, тому лікар чекала, коли вийде медсестра. І все було б нічого, якби не результати аналізів. За їх результатами Марія Адамівна заявила, що лейкоплакія – це перша стадія раку", – розповідає дівчина, і каже, що в той момент пережила сильний шок.

Марія Іванченко, з її слів, взялась її заспокоювати. Мовляв, стадія початкова, все ще можна вилікувати, аби було бажання і гроші. Після цього лікар призначила додаткові платні аналізи в лабораторії "Мікролаб", які обійшлись ще в 1200 гривень, на 1300 грн. дівчина купила ліки, які призначила лікар Іванченко.

Дівчина каже, що в той момент була готова прощатись з життям. Пережити шок діагнозу самотужки вона не могла, тому розповіла все батькам. Ті і запідозрили щось неладне і порадили звернутись до лікаря з іншої лікарні. Перевірка показала, що в дівчини немає ні уреоплазми, ні будь-яких ознак раку чи інших хвороб.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook