Екс-лідер волинської "Самопомочі", який привласнив 10 мільйонів, сидітиме у СІЗО, На Донбасі загинув військовий з Волині, Центральна вулиця Луцька перетворилася у фестиваль-ярмарок "Берегиня" (фото), У Луцьку на СТО сталась масова бійка, На Волині на хабарі затримали працівників, які "мутили" з закордонними паспортами (фото) – такими були головні новини Волині у п'ятницю, 10 серпня.

Читайте також: На Волині розшукують чоловіка з інвалідністю, який не повернувся додому

На Донбасі загинув військовий з Волині

В зоні проведення бойових дій на Сході загинув уродженець села Видерта Камінь-Каширського району Цепух Сергій Михайлович.

Центральна вулиця Луцька перетворилася у фестиваль-ярмарок "Берегиня" (фото)

У Луцьку з самого ранку розпочався фестиваль українського фольклору "Берегиня", фактично уся пішохідна вулиця Лесі Українки заставлена етно-палатками з сувенірами та виробами ручної роботи.

По вулиці розташовуються майданчики з представниками різних народних гуртів Волині, які вже розпочали демонструвати свої унікальні виступи, вміння та вироби.

Народні умільці відтворили обійстя гончара, кузню, лісничівку, старовинний шинок, млин, гуральню, рибальське подвір’я, пасіку, де частують справжніми різновидами меду.

У Луцьку на СТО сталась масова бійка

У Луцьку на вулиці Рівненській поблизу ТОВ "Ремпобуттехніка" відбулася масова бійка, дехто з учасників якої навіть опинився у лікарні. 

За інформацією патрульних, водій приїхав на СТО, а працівник упізнав у ньому учасника аварії, яка трапилася раніше і у якій було пошкоджене авто. Працівник СТО забрав ключі і став вимагати віддати гроші за пошкоджену автівку, а водій-клієнт СТО викликав у підмогу групу людей. Тож приїхали майже два десятки невідомих чоловіків і почали бити ремонтника. 

Читайте також: Загиблих на сході волинян привезуть до Луцька завтра, 11 серпня

На Волині на хабарі затримали працівників, які "мутили" з закордонними паспортами (фото)

Співробітники УЗЕ спільно з прокуратурою затримали осіб, які вимагали у волинян хабарі за спрощення процедури отримання закордонних паспортів.

Як нам вдалося з'ясувати, працівники Ківерцівського Управління Державної міграційної служби (так званого паспортного столу) починаючи з січня цього року вимагали та отримували більш ніж 20 тисяч гривень неправомірної вигоди за зменшення бюрократичної тяганини, за не створення штучних перешкод при подачі та за прискорення видачі паспортів волинян для виїзду за кордон.

Сьогодні під час отримання чергового хабара у сумі 3 тисячі гривень "на гарячому" затримали завідувача і двох її підлеглих.

Наразі тривають активні слідчі дії, проводяться обшуки та затримання.

Екс-лідер волинської "Самопомочі", який привласнив 10 мільйонів, сидітиме у СІЗО

Голова громадської організації "Фонд місцевого розвитку" Петро Верзун перебуває у ізоляторі тимчасового тримання 160 діб за звинувачення у шахрайських діях майже на 10 мільйонів гривень. Усі докази на користь того, що чоловік не винен – колегією суддів прийнято не було. Обвинувачений ще 2 місяці сидітиме в СІЗО.

Більше 45-ти епізодів у незаконному, шахрайському заволодінні коштами ряду своїх знайомих інкримінують відомому лучанину Петру Верзуну. Прокуратура, слідчі та свідки стверджують, що в такий спосіб він заволодів майже 10-тьма мільйонами гривень. Сам обвинувачений каже, що усе це – наклеп. Бо як же так виходить, що він – позичивши гроші у людей один раз, потім знов мав довіру на отримання фінансів у них і вдруге.

Захисник потерпілих двічі у суді висловлював полярні думки. Спершу, аби підтримати позицію продовження тримання під вартою Верзуна, наголошував, що переймається за його долю. Адвокат каже, що на нього можуть вчинити напад. А тоді ж хто віддаватиме борги потерпілим? Потім, навпаки, казав, що сам обвинувачений може тиснути на свідків, оскільки, з його слів такі випадки вже були.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter