Померла відома волинська волонтерка та громадська діячка, Розповіли про юного лучанина, який помер через наркотики, "Підвези сусіда": лучани створили групу у Viber та Telegram для взаємодопомоги, Повідомили, скільки у Луцьку автобусів та тролейбусів не вийшли на маршрути (відео), У луцькому розважальному центрі лучани знову заявляють про отруєння, У Волиньраді підтримали кандидатуру Сергія Пісачука на посаду директора обласної лікарні – такими були головні новини Волині у середу, 11 грудня.

Читайте також: Діставали з авто: у Луцьку легковик на швидкості врізався у маршрутку, є постраждалі (фото)

Розповіли про юного лучанина, який помер через наркотики

До начальника луцької поліції звернувся Тренер козацьких єдиноборств, доктор філософії, письменник Олександр Середюк із заявою щодо трагічної загибелі одного з братів-спортсменів в обласному центрі.

8 грудня, ввечері близько 23 години в Луцьку за місцем проживання виявили мертвим 19-річного хлопця. Цього ж вечора його брата однолітка в непритомному стані госпіталізували. За фактом смерті юнака правоохоронці відкрили карне провадження. Одна з версій загибелі, зі слів Віктора Гомоля, – вживання наркотиків.

Як повідомив тренер, загинув 19-річний Роман Жовтобрух. У лікарні наразі його рідний брат Богдан.

"Ми поховали 19-річного козака Романа Жовтобруха. Це не простий козак, не просто син своєї матері і батька, не просто студент третього курсу СНУ імені Лесі Українки, не просто один з моїх найкращих учнів ГО "Школa козацького гарту". Це – Майстер спорту Міжнародного класу, Чемпіон Європи (2018 р.) та Світу (2019 р.) із середньовічного бою, член збірної України, яка в цьому році здобула золоті медалі завдяки сміливості, мужності та майстерності таких, як Роман Жовтобрух. Серед 40 країн світу – Європи і Азії, Америки і Австралії наші українські лицарі завоювали Перше місце!" – пише Олександр Середюк.

"Як повідомили ваші пресслужби, по цьому факту порушено кримінальну справу за ст. 115 ККУ. А це – навмисне вбивство! То хто вбив чемпіона світу? Прошу Вас дати відповідь на це питання", – йдеться у зверненні.

"Підвези сусіда": лучани створили групу у Viber та Telegram для взаємодопомоги

У Viber лучани створили групу, щоб допомагати доїхати на місце призначення.

Оскільки у Луцьку виникнув транспортний колапс, творець групи пропонує мешканцям міста допомагати один одному.

Зокрема це стосується тих людей, які мають авто.

"Вказуєте, звідки їдете та куди (Там-Там – вул.Володимирівська), час – через скільки будете їхати, і якщо є бажання мінімальна оплата з людей, яких ви підвозите.

Якщо Ви пасажир, ви вказуєте точку А та точку Б, і водій матиме можливість Вас підібрати по дорозі.

Розповсюджуйте цю групу між своїми друзями, давайте допомогати один одному!

Читайте також: Волинянин, який зник декілька днів тому вийшов на зв'язок

Повідомили, скільки у Луцьку автобусів та тролейбусів не вийшли на маршрути (відео)

Сьогодні у Луцьку не вийшли на маршрут 115 автобусів – вони не мали валідаторів, щоб забезпечити можливість оплати проїзду електронним квитком.

З 11 грудня у Луцьку припиняють перевезення пасажирів за автобусними маршрутами № 3, 9, 9−а, 11, 17−а, 19, 24, 25, 26, 26−а, 28, 29, 32.

07:30 ранку, проспект Соборності, на зупинках черги.

08.15 у 40-му мікрорайоні черг на зупинках немає, пасажири в транспорті розраховуються картками.

Чекає громадський транспорт Іванна: “Казали, що не буде їздити 28, 24,22, а вони ходять і 12 буде розвертатися, ми чекаємо. Маршруток трохи менше, але то не сильна загроза.

О дев'ятій годині в районі ЛПЗ на зупинках черги у громадський транспорт.

У луцькому розважальному центрі лучани знову заявляють про отруєння

Лучанка Наталія Тимчук запевняє, що гості, які святкували день народження її 9-річного сина, отруїлися у закладі "George’s Club", що в РЦ "Промінь". 

За словами Наталії Тимчук, у суботу, 30 листопада, вона влаштувала святкування дня народження свого сина у боулінгу закладу "George’s Club". Після частування частині гостей стало погано. Зокрема, погано почувалися двоє дітей та двоє дорослих.

Наталія Тимчук зауважує, що усі, у кого з’явилися неприємні симптоми, їли страви з курячого м’яса – нагетси та крильця.

Лучанка Тетяна Ковальчук після згаданого святкування потрапила до інфекційної лікарні разом із сином, який є однокласником іменинника. І у неї, і у її дитини вже підтвердили сальмонельоз. Жінка розповідає, що двоє дітей не їли їжу, яка була у "George’s Club", оскільки пішли забавлятися у дитячий заклад, що теж у "Промені".

"В суботу святкували, а в неділю почав боліти живіт. В понеділок звернулися до сімейного лікаря. Симптоми були схожі на рота вірусну інфекцію, і ще два дні ми лікували "ротавіруску". Але температура не збивалася, діарея не минула. Тоді я дізналася, що одна з гостей вже була у понеділок в інфекційній лікарні з сальмонелою, і зрозуміла, що у нас, найімовірніше, та ж проблема. Зараз ми лікуємося в інфекційній лікарні. Тут вже підтвердили сальмонельоз і в мене, і в сина", – розповідає жінка.

У Волиньраді підтримали кандидатуру Сергія Пісачука на посаду директора обласної лікарні

Депутати, члени постійної комісії Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я людини, материнства та дитинства, більшістю голосів підтримали кандидатуру судинного хірурга Сергія Пісачука як майбутнього директора Волинської обласної клінічної лікарні.

Як нагадала заступниця керівника справами, керівниця відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Мирослава Якимчук, вчора, 10 грудня, відбулося чергове засідання конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади директора КП "Волинська обласна клінічна лікарня" Волинської обласної ради.

У результаті таємного голосування членів конкурсної комісії кандидатом на посаду директора медичного закладу рекомендували призначити Сергія Пісачука.

Він розповів про свої перспективи бачення розвитку обласної лікарні членам депутатської комісії облради.

"Я хочу в першу чергу бачити обласну клінічну лікарню ефективним, пацієнтоорієнтованим закладом області, який можна буде використовувати як взірець для всієї Західної України", – зазначив Сергій Пісачук і додав, що хоче, аби "лікарня працювала як один злагоджений механізм".

Урешті більшістю голосів члени комісії облради підтримали проєкт рішення про призначення Сергія Пісачука директором Волинської обласної клінічної лікарні.

Читайте також: ДТП у Луцьку: автомобіль збив дитину (фото)

Померла відома волинська волонтерка та громадська діячка

Померла відома волинська волонтерка, голова громадської організації "Майбутнє залежить від нас".

9 грудня пішла у вічність волонтерка, громадська діячка, голова громадської організації "Майбутнє залежить від нас" Мирослава Хотинець з села Римачі Любомльського району.

Відомо, що жінка померла після боротьби із важкою хворобою.

"Це тяжка втрата для Римачівського старостинства та всієї Вишнівської сільської ради, яка ніким не може бути заповнена. Співчуття родині та близьким", − повідомляють у сільраді.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook