Стало відомо, що планують збудувати на місці Старого ринку у Луцьку (фото), У селі на Волині – спалах коронавірусу, усі захворіли на весіллі, У Луцьку декілька багатоповерхівок залишились без гарячої води, На Волині на фабриці коронавірусом інфікувалася майже третина працівників – такими були головні новини Волині 11 серпня.

Читайте також: Де у Луцьку та на Волині не буде світла 12 серпня

Стало відомо, що планують збудувати на місці Старого ринку у Луцьку (фото)

У Луцьку триває архітектурний конкурс концепцій розвитку території, прилеглої до Луцького замку.

Роботи, які потрапили до другого етапу конкурсу, демонструють на вулиці Лесі Українки. Лучани можуть оглянути їх та надіслати міській раді свої пропозиції і зауваження.

"Побачити концепції у центрі міста можна буде до 10 вересня", – розповіла заступниця управління архітектури та містобудування Софія Гула.

Зі слів чиновниці, на перший тур конкурсу подали 19 робіт. Журі відібрало шість, які архітектори допрацювали і подали на другий тур.

Після громадського обговорення журі визначить переможця. Це буде у вересні, однак точна дата поки невідома.

"Ми залежні від ситуації з коронавірусом, тому що хочемо збирати журі, а не проводити обговорення та голосування онлайн", – пояснила Софія Гула.

Читайте також: На Волині викрили нарколабораторію (фото)

Реалізувати проєкт цього року не будуть – не вистачить ні часу, ні грошей. В управлінні архітектури кажуть, що зважаючи на велику територію, можлива поетапна реконструкція.

Роботи на конкурс подані анонімно для об’єктивної оцінки. Імена авторів повідомлять вже після визначення переможців.

Згодом концепції також опублікують на сайті Луцької міської ради. Свої зауваження можна надсилати на електронну адресу [email protected] або залишати в письмовому вигляді на рецепції ЦНАПу, що на вулиці Лесі Українки, 35.

У селі на Волині – спалах коронавірусу, усі захворіли на весіллі

В одному із сіл Маневицького району зафіксували спалах коронавірусу після весілля.

Про це повідомила головний державний санітарний лікар Волині Наталія Янко під час чергового брифінгу у Волинській ОДА сьогодні, 11 серпня.

За словами лікарки, спалах коронавірусу зафіксовано в селі Велика Яблунька Маневицького району. Там захворіли шість осіб, ще двоє очікують результатів тестування.

Читайте також: Повідомили, скільки волинян з коронавірусом перебувають на апаратах штучного дихання

На коронавірусну інфекцію особи захворіли після весілля, яке проводили у пристосованому приміщенні. Застілля відбулося 26 липня. Всього весілля відвідали 50 гостей.

На весіллі була жінка з легкою формою ГРВІ, пізніше в неї було підтверджено коронавірус.

У Луцьку декілька багатоповерхівок залишились без гарячої води

У "Луцьктеплі" повідомляють про тимчасове відключення послуги з постачання гарячої води на декількох вулицях у зв’язку з необхідністю ліквідації витоків.

Так, завтра, 12 серпня, з 09:00 розпочнуться роботи з ліквідації витоків на теплових мережах котельні на вул. Боженка, 32-б та вул. Карбишева, 2. При цьому, послуга з гарячого водопостачання буде відсутня в споживачів центральних теплових пунктів на вул. Гнідавська, 65-а (підключені житлові будинки на вул. Гнідавська, 63, 63-а, 63-б, 63-в, 65, вул. Марка Вовчка, 11), вул. Станіславського, 50-в (підключені житлові будинки на вул. Станіславського, 48-а, 50) і вул. Конякіна, 7-б (підключені житлові будинки на вул. Конякіна, 7, 9, 9-а, 9-б, 11, 12-а).

Орієнтовний час відновлення послуги для споживачів на вул. Гнідавська, 65-а та вул. Станіславського, 50-в – 12 серпня, 17:00.

Зауважують, через необхідність заміни 50 м аварійних трубопроводів ЦТП на вул. Конякіна, 7-б виконання робіт запланували на 2 дні. Орієнтовний час відновлення послуги – 13 серпня 17:00.

Читайте також: "Стійте до кінця за інтереси вашої країни": волинський нардеп звернувся до білорусів зі словами підтримки (відео)

При цьому, повідомляють про завершення робіт з відновлення послуги з гарячого водопостачання споживачам житлового будинку на вул. Будівельників, 11, де подачу теплоносія для приготування гарячої води припинили вранці 9 серпня. Відновили послугу сьогодні, 11 серпня, після 17:00.

На підприємстві просять вибачення за завдані тимчасові незручності.

На Волині на фабриці коронавірусом інфікувалася майже третина працівників

На "Володимирській фабриці" гофротари, що знаходится у місті Нововолинськ, виявили спалах коронавірусу. Загалом на підприємстві захворіло 35 працівників. Про це сьогодні, 11 серпня, інформувала на черговому брифінгу, головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко.

Читайте також: У Луцьку – ДТП на кільці: два автомобілі не поділили дорогу (фото)

"Спалах інфікування коронавірусом зареєстрували у товаристві з обмеженою відповідальністю "Володимирська фабрика гофротари" у місті Нововолинськ. Даний спалах набув поширення. Загалом коронавірусну інфекцію виявили у 35 працівників.

Усі хворі знаходяться на амбулаторному лікуванні. Серед них – семеро працівників уже одужали. Крім того, під медичним спостереженням перебуває 108 контактних осіб. Усі вони обстежені методом ПЛР. 75 осіб перебувають на самоізоляції", – розповіла Наталія Янко.

Зазначимо, що загалом на підприємстві працює 111 осіб.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook