Вирвані колеса та п'яний водій: у селі під Луцьком − страшна автотроща; на Волині хочуть залишити тільки три райони; у луцькій багатоповерхівці горіла квартира; волинські нардепи звернулися до прем'єр-міністра з приводу формування чотирьох районів в області; Зеленський зустрівся з жителями Волині, які вимагають розблокувати будівництво школи у селі − такими були головні події Волині та Луцька у середу, 11 вересня.

Читайте також: На Волині до нової ОТГ увійдуть вісім сіл

Вирвані колеса та п'яний водій: у селі під Луцьком − страшна автотроща

У селі неподалік Луцька трапилась дорожньо-транспортна пригода.

Автотроща за участю трьох авто сталася 11 вересня в селі Струмівка.

Як пишуть у коментарях свідки, зіткнулися автівки − Audi, Mazda та Daewoo Lanos.

Зазначається, що спричинив аварію водій Mazda, який перебував у нетверезому стані. Він втік з місця ДТП, проте його вдалося спіймати.

Пасажир Audi отримав травму голови.

Читайте також: На Волині затримали торговця наркотиками

На Волині хочуть залишити тільки три райони

Міністерство регіонів підготувало проект адміністративно-територіального устрою Волинської області. Так, пропонують залишити лише 3 райони: Луцький, Ковельський та Володимир-Волинський.

"Ось такий проект адміністративно-територіального устрою Волинської області підготовлений в Мінрегіоні: 3 райони (Луцький, Ковельський, Володимир-Волинський), 44 ОТГ.

При цьому, у перспективному плані, затвердженому КМУ, передбачено 73 ОТГ, з яких уже утворено 51 ОТГ", – йдеться у дописі.

Читайте також: У Луцьку реалізовують три міжнародні проекти у транспортній сфері

У луцькій багатоповерхівці горіла квартира

У Луцьку сталася пожежа у квартирі багатоповерхового будинку на проспекті Молоді, 8.

Загорання виникло 11 вересня близько 9:20.

Пожежа сталася на 8-му поверсі. На місці працювали 3 автомобілі рятувальників, поліція та "швидка".

За словами рятувальників, пожежа виникла через невимкнену кухонну плиту. За попередньою інформацією, у пожежі ніхто не постраждав.

Читайте також: У місті на Волині переполох через вибухонебезпечний предмет (фото)

Волинські нардепи звернулися до прем'єр-міністра з приводу формування чотирьох районів в області

Народні депутати від Волині Ігор Палиця, Ірина Констанкевич, Ігор Гузь, Степан Івахів та Вячеслав Рубльов вважають, що на Волині має бути 4 повіти. 

Відповідне звернення вони надіслали на ім’я Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, де висловили свою стурбованість питанням формування нового територіального устрою України, та, зокрема, Волинської області, який буде проведено у зв’язку з реформою децентралізації.

"Висловлюючи підтримку проведенню ефективної децентралізації, звертаємо Вашу увагу на необхідність створення укрупнення, до якого б увійшли північні райони Волинської області, що матиме позитивне значення для реалізації державної регіональної політики, розвитку місцевого самоврядування, здійснення виконавчої влади на місцях, забезпеченню надання громадянам України – жителям північної Волині гарантованого державою стандарту соціальних послуг. Адже, зважаючи на специфіку вказаної місцевості та існуючі у ній проблеми, територіальна віддаленість адміністративного центру може призвести до неможливості ефективно здійснювати на даній території  отримання громадянами адміністративних, медичних соціальних та інших послуг.

Важливо уникнути невідповідності існуючого стану речей у сфері адміністративно-територіального устрою задля побудови спроможної та дієвої системи місцевого самоврядування", - йдеться у депутатському запиті.

Депутати просять Прем’єр-міністра врахувати необхідність укрупнення районів на основі територіальних громад, створити не менше чотирьох районів (повітів) з центром в одному із районів північної Волині.

Читайте також: У Луцьку перевірятимуть будинки

Зеленський зустрівся з жителями Волині, які вимагають розблокувати будівництво школи у селі

11 вересня президент України Володимир Зеленський зустрівся з жителями села Стобихівка Волинської області, які другий день пікетували в Києві під Офісом Президента.

Вже другий день волиняни пікетують під Офісом Президента України, вимагаючи розблокувати будівництво школи в селі.

"Відбулася вже зустріч із президентом України Володимиром Зеленським! Почув та взяв до уваги дану проблему жителів села Стобихівка! Ми не будемо зупинятися! Дякую всім, хто допомагав нам", – йдеться у повідомленні Бут-Гусаїма.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook