До Луцька можуть приєднати ще декілька сіл, П'яний водій і стрілянина: на Волині чоловіки побили поліцейських, ті стріляли у відповідь, На Волині жорстоко зґвалтували молоду дівчину та закопали ґвалтівника − ЗМІ, У Луцьку навесні можуть відбутися дострокові місцеві вибори – такими були головні новини Волині у четвер, 12 вересня.

Читайте також: У селі на Волині чоловік побив 5-річного хлопчика (відео)

П'яний водій і стрілянина: на Волині чоловіки побили поліцейських, ті стріляли у відповідь

Мешканці Ківерцівського району вчинили бійку із працівниками патрульної поліції Ківерцівського відділу поліції.

Близько опівночі під час здійснення патрулювання Ківерцівського району, неподалік села Карпилівка співробітники групи реагування патрульної поліції Ківерцівського відділу поліції за порушення Правил дорожнього руху зупинили автомобіль "Fiat Scudo". Водій автомобіля, 46-річний мешканець села Карпилівка, відмовився виконувати законні вимоги поліцейських та надати документи на автомобіль.

Правопорушник перебував у стані алкогольного сп’яніння. На допомогу водію-правопорушнику приїхало ще п’ять чоловік, які почали бійку із поліцейськими. Під час бійки правопорушники зірвали із поліцейського боді камеру. У відповідності до ст. 46 Закону України "Про Національну поліцію" поліцейський застосував табельну вогнепальну зброю.

Внаслідок інциденту двоє поліцейських із тілесними ушкодженнями госпіталізовані до лікарні.

Водій автомобіля "Fiat Scudo" та 24-річний правопорушник, мешканець села Карпилівка, госпіталізовані до лікарні із вогнепальними пораненнями. Їх життю та здоров’ю загрози не має.

Читайте також: На Волині службове авто очільника міської лікарні потрапило у ДТП

На Волині жорстоко зґвалтували молоду дівчину та закопали ґвалтівника − ЗМІ

У деяких волинських ЗМІ з’явилась інформація про жорстоке зґвалтування дівчини та вбивство ґвалтівника у Нововолинську. Наразі правоохороні органи не підтвердили і не спростували цю інформацію.

"Страхітлива чутка обростає досить конкретними деталями. Тому переповімо, а поліція хай підтвердить або спростує.

Того вересневого вечора юна красуня поверталась додому з розважального закладу "Меридіан". Там її вподобав, а потім і переслідував 19-річний хлопець – майже її одноліток.

У Луцьку навесні можуть відбутися дострокові місцеві вибори

Дострокові місцеві вибори можуть провести у кількох областях після того, як так завершиться процес формування місцевих громад.

"Потрібно, щоб процес децентралізації завершився", – каже заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, депутат "Слуги народу" Олександр Качура.

Він анонсував, що це може статися навесні. У яких саме регіонах можуть відбутися дострокові місцеві вибори, Качура не повідомив. Однак зазначив, що є "проблемі міста", такі як Одеса, Харків, Луцьк та Київ.

"Я не виключаю такий варіант, тому що якщо процес децентралізації завершиться, всі громади будуть сформовані, тоді зрозуміло, що логічно перезавантаження. Але є багато регіонів, і я про це говорив і керівництву нашої партії, і Офісу президента, які слід перезавантажити зараз, – сказав він.

Читайте також: На Волині безхатько оселився під кущами на міському меморіалі Слави

До Луцька можуть приєднати ще декілька сіл

У Міністерстві регіонального розвитку розробили новий проєкт адміністративно−територіального устрою Волинської області. Він передбачає замість 73 ОТГ на Волині, як планувалося раніше, – 44.

"Новий проєкт адміністративно−територіального устрою Волинської області, підготовлений в Мінрегіоні, передбачає існування 44 ОТГ. При цьому у Перспективному плані, затвердженому Кабміном, передбачено 73 ОТГ, з яких уже утворено 51 ОТГ. Це означає, що частина з уже сформованих ОТГ будуть приєднуватися до інших. Передбачається велике укрупнення міст і приєднання до них частини ОТГ, Але тоді треба вносити змінити до законодавчої бази. Бо незрозуміло, на якій підставі буде це приєднання. Деякі громади, особливо ті, які мають на своїй території великі підприємства, не хочуть приєднуватися до Луцька. Думаю, буде певний спротив. Вже зараз до мене телефонують, висловлюють побоювання", − зазначив Валентин Малиновський.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook