Стало відомо, хто замінить Щербак у Волинській ОДА, Померла відома волинська громадська активістка, Мали супутні захворювання: чим хворіли померлі волиняни з коронавірусом, На Волині сильна злива затопила два райони – такими були головні новини Волині у понеділок, 13 липня.

Читайте також: Перший випадок у цьому році на Волині: у чоловіка виявили небезпечне захворювання

Померла відома волинська громадська активістка

В ніч з п’ятниці на суботу, 11 липня, померла очільниця громадської організації, яка опікувалася родинами АТОвців Людмила Данилевич.

Її син Роман Данилевич, боєць третього механізованого батальйону тодішньої 51-ої бригади загинув у День Незалежності України, 24 серпня 2014 року, в бою за Іловайськ.

Людмила Леонтіївна була депутатом Облапської сільської ради, входила до складу громадської ради при Ковельській міській раді (наразі ця громрада не діє) та громадської ради при Ковельській районній державній адміністрації.

У грудні їй мало би виповнитися 60 років.

Мали супутні захворювання: чим хворіли померлі волиняни з коронавірусом

У Волинській області станом на сьогодні, 13 липня, зафіксовано 72 летальних випадки серед інфікованих коронавірусом. Усі вони мали супутні захворювання. 

На Волині 72 випадки захворювання COVID-19 завершилися летально, у тому числі, померло три медичних працівники.

Усі померла мали супутні захворювання. Зокрема, 25% інфікованих мали цукровий діабет, до 10% – ожиріння та хворобу нирок, 14% – онкозахворювання та 42% мали серцево-судинні захворювання.

Читайте також: Побиті будівлі, автомобілі та знищені посіви: районом Волині пройшлася страшна негода

На Волині сильна злива затопила два райони

На території Волинської області тривають роботи з відкачування води.

12 липня рятувальники підрозділів Управління ДСНС у Волинській області залучались до проведення аварійно-рятувальних робіт для відкачування води з присадибних ділянок та споруд, підтоплених внаслідок сильних опадів у вигляді дощу.

Зокрема, бійці 16-ої Державної пожежно-рятувальної частини селища Стара Вижівка відкачено близько 75 метрів кубічних води з присадибної ділянки на вулиці Володимирській, рятувальники 8-ої ДПРЧ міста Камінь-Каширський відкачували воду на вулиці Меліораторів (відкачено 25 м куб).

Стало відомо, хто замінить Щербак у Волинській ОДА

Голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко після звільнення своєї заступниці Тетяни Щербак призначив нового керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня, пов’язаної з поширенням на території області коронавірусу.

Відповідно цього документу, новим "відповідальним за коронавірус" Погуляйко призначив свого заступника Олександра Троханенка.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook