Луцьк – у жовтій: Україну знову поділили на карантинні зони, Перинатальний центр об'єднають з Волинським обласним дитячим територіальним медичним об'єднанням, Голова Волинської ОДА збільшив кількість своїх заступників, У районі на Волині через невідому хворобу масово дохнуть свині – такими були головні новини Волині у четвер, 13 серпня.

Читайте також: У Луцьку перекинулась фура, є постраждалі: рух вулицею повністю заблокований (фото)

Перинатальний центр об'єднають з Волинським обласним дитячим територіальним медичним об'єднанням

12 лютого цього року депутати обласної ради більшістю голосів ухвалили рішення про об’єднання Волинського обласного дитячого медичного територіального об’єднання із Волинським обласним перинатальним центром.

Про те, чи вплине це об’єднання на надання медичних послуг, чи зміниться щось у цій сфері, в ефірі програми "На часі гість" телеканалу "Аверс" говорили з генеральною директоркою Волинського обласного перинатального центру Іриною Горавською та заступницею керуючого справами, начальницею відділу з питань управління майна комунальної власності Волинської обласної ради Мирославою Якимчук.

Голова Волинської ОДА збільшив кількість своїх заступників

Голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко вирішив збільшити кількість заступників.

Як зазначається у тексті розпорядження, було вирішено скоротити посаду провідного інспектора відділу інформаційних технологій управління інформаційних технологій та адміністрування апарату облдержадміністрації та ввести посаду заступника голови облдержадміністрації.

Отже, після виконання цього розпорядження голова ОДА матиме уже п'ять заступників замість чотирьох.

Крім того, загальна кількість працівників в управлінні інформаційних технологій та адміністрування відповідно зменщиться і становитиме 9 замість прописаних раніше 10 посад.

У районі на Волині через невідому хворобу масово дохнуть свині

У Затурцівській ОТГ Локачинського району через невідому хворобу масово дохнуть свині.

Люди розповіли, що у селах Зубильне, Семеринське та Холопичі − масовий падіж свиней. Місцеві жителі налякані, палять одяг, в якому контактували з тваринами, а їхні трупи закопують.

Зі слів селян, факт мору свиней приховують, адже в районі є ферма, де розводять цих тварин, і вона належить "серйозним людям". Вони кажуть, що з ферми вже майже місяць вивозять дохлі туші свиней у напрямку лісу. Та додають, що в трупах тварин майже відсутня селезінка, вона просто згнила.

Читайте також: Із виправної колонії на Волині вивезли засуджених, заклад закривають (відео)

Луцьк – у жовтій: Україну знову поділили на карантинні зони

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій поділила Україну на нові зони карантину. Зокрема, Київ потрапив до жовтої карантинної зони.

"Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Від 00:00 17 серпня (понеділок) почне діяти нове епідемічне зонування", – написав він.

До помаранчевої зони увійшли:

  • Луцький та Любешівський райони Волинської області;

До жовтої зони потрапили:
  • міста Луцьк, Володимир-Волинський та Нововолинськ, Горохівський, Іваничівський, Ківерцівський, Маневицький та Ратнівський райони Волинської області;

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook