"Від нього були самі біди": на Волині односельці розповіли страшні деталі про підозрюваного у вбивстві дівчат; На Волині розшукали автівку, яку нещодавно викрали із ювелірними виробами; У Луцьку на дереві підвісили собаку та живцем закопали цуценят; У селі під Луцьком побудують хімічний завод без відома громади; Розшукують безвісти зниклого 25-річного лучанина − такими були головні події Волині та Луцька у понеділок, 13 січня.

Читайте також: У Луцьку легковик збив жінку, постраждалу без свідомості госпіталізували (фото)

"Від нього були самі біди": на Волині односельці розповіли страшні деталі про підозрюваного у вбивстві дівчат у Києві

Сергій Ксьондзик, який разом із Єлизаветою Бершацькою підозрюється у звірячому убивстві двох дівчат у орендованій квартирі в Києві, раніше був неодноразово судимий за крадіжку і зґвалтування.

Журналісти побували у селі Любитів Волинської області, звідки родом підозрюваний, і поспілкувалися з його односельцями. Там кажуть, що чимало натерпілися від Ксьондзика.

"Від нього були самі біди. Ми дізнавалися про його нові "подвиги", коли з правоохоронних органах отримували запит на його характеристику", – розповіли у місцевій сільраді.

Селяни розповідають, що чоловік ніде не працював. Після закінчення школи одразу ж почав красти на ринку, за що отримав термін. Далі було зґвалтування у сусідньому Турійському районі, з чуток – групове.

"Відсидів більш одинадцяти років. Кілька років тому звільнився. Зазначають, що потім одружився з дочкою начальника в'язниці", – додають земляки підозрюваного.

Однак це ще не повний список із кримінального минулого підозрюваного – за даними ЗМІ, Сергій Ксьондзик притягувався до відповідальності за водіння у нетверезому стані. Також він судився з дружиною, яка домагалася розірвання шлюбу.

Відомо, що батьки Ксьондзика померли. Перед смертю батько продав хату у селі, і син почав судитися з новими власниками.

У сільраді кажуть, що після виходу з в'язниці чоловік найняв адвоката, за допомогою якого домігся оформлення на себе земельного паю.

Читайте також: Дівчат убили заради телефонів: повідомили деталі страшного злочину, який вчинив волинянин

На Волині розшукали автівку, яку нещодавно викрали із ювелірними виробами

11 січня поліцейські оперативно спрацювали та одразу розшукали автомобіль, який викрали того ж ранку у Володимирі-Волинському у власника ювелірних магазинів.

Авто знайшли у селі Верба Володимир-Волинського району.

Як повідомлялося, вранці 11 січня житель Володимира-Волинського, який є власником ювелірних магазинів у Шацьку та Горохові, виїхав на джипі з подвір’я і залишив його заведеним на дорозі, а сам пішов замикати гараж. У салоні знаходились ювелірні вироби, орієнтовна вартість яких – 3 мільйони гривень. Скориставшись моментом, невідома особа сіла за кермо і на шаленій швидкості рушила з місця.

За фактами незаконного заволодіння транспортним засобом і скоєння крадіжки слідчі Володимир-Волинського відділу поліції відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 289 та ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Волині у екс-поліцейського викрали елітне авто із ювелірними виробами на мільйони гривень

У Луцьку на дереві підвісили собаку та живцем закопали цуценят

У Луцьку з автомобіля дістали собаку та прив'язали до дерева сталевим тросом, а цуценят живцем закопали. Про це на своїй сторінці у Facebook написала Ніна Абрам.

У дописі йдеться про те, що інцидент трапився близько трьох тижнів тому. Усе це побачила місцева мешканка, яка живе близько того місця, де трапилася неприємна пригода.

"Собаку прив'язали сталевим тросом до дерева так, що та могла стояти тільки на задніх лапах. Жіночка боялася підходити, собака вила та скавчала, але вона наважилися. Коли підійшла, то побачила трос і пішла по допомогу. Люди взяли кусачки і визволили собаку. До щенят, заритих в ямі та у зав'язаному мішку, на наступний день привела собака. Вона просто не відходила від ями. Так їх і знайшли", – йдеться у дописі.

Наразі для врятованих собак шукають сім'ю, зазначає Ніна Абрам.

"Це метиси вівчарки. Їм приблизно 3 місяці. Велика подяка людям, які врятували тваринам життя та опікуються. Але маленьким потрібна родина. Хто зацікавився, телефонуйте: 0665682669 (Тетяна)", – додає волинянка.

Читайте також: На Волині вбивають та їдять собак − ЗМІ

У селі під Луцьком побудують хімічний завод без відома громади

В селі Гірка Полонка хочуть побудувати кріогенний завод. До Луцька приїхали представники столичної фірми аби розповісти місцевим, про переваги такого будівництва та організували громадські слухання, на які громаду не запросили.

У вересні 2019 року два луцьких села Полонку та Гірку Полонку сколихнула новина – на їх території, столична фірма, а саме "Кріогенсервіс", побудує кріогенний завод. Однак тоді думкою місцевих щодо такого будівництва ніхто не поцікавився. Пройшло декілька місяців, а ситуація не змінилася.

Читайте також: Хабарниці-голові Гіркополонківської ОТГ Ніні Симонович обрали запобіжний захід (відео)

Розшукують безвісти зниклого 25-річного лучанина (фото)

Управління карного розшуку ГУНП у Волинській області встановлює місцезнаходження Зубчика Романа Едуардовича, 06 липня 1994 року народження, жителя Луцька, котрий з 27 грудня 2019 року по 02 січня 2020 року перебував у Києві.

Прикмети: ріст 180 см, середньої тіло будови, волосся темно-русяве, коротке, очі карі, над правою бровою є шрам. 

Може перебувати на території інших областей. 

Поліція звертається з проханням до громадян, яким відома будь-яка інформація щодо можливого місця перебування, вказаного чоловіка, невідкладно повідомити правоохоронців за наступними номерами телефонів: (8-03322) 74-23-40, 066-419-49-12, 068-947-53-07 або на лінію 102 поліції. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook