До Луцька хочуть приєднати багато сільських рад Луцького району, Президент України призначив нового голову Любешівської РДА, Інтернет-шахрайство: поради волинської поліції, як вберегтись від кіберзлочинців, Луцьк став переможцем європейського проекту "Нове життя старого міста", У Луцьку в покрівлі приватного будинку знайшли купу воєнних боєприпасів – такими були головні новини Волині у четвер, 13 вересня.

Читайте також: Волиняни отруїлися в ресторані на Рівненщині

Президент України призначив нового голову Любешівської РДА

Президент Петро Порошенко призначив Сергія Фесика головою Любешівської районної державної адміністрації Волинської області.

"Призначити Фесика Сергія Івановича головою Любешівської районної державної адміністрації Волинської області з 14 вересня 2018 року зі строком випробування три місяці та оплатою праці відповідно до законодавства", − ідеться в документі.

Інтернет-шахрайство: поради волинської поліції, як вберегтись від кіберзлочинців

Поліція підготувала ряд порад, які допоможуть громадянам не потрапити на гачок до шахраїв у інтернеті, інформує Сектор комунікації поліції Волинської області.

Луцьк став переможцем європейського проекту "Нове життя старого міста"

У Луцьку, за грантові кошти Європейського союзу, будуть відреставровані важливі пам'ятки національного значення.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

"Наше місто стало переможцем грандіозного проекту "Нове життя старого міста: ревіталізація пам'яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна" за програмою транскордонного спвіробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, у партнерстві виконкому Луцької міської ради з Гміною Любліну", – зазначає Григорій Вікторович.

Читайте також: На Волині затримали злодіїв-рецидивістів

У Луцьку в покрівлі приватного будинку знайшли купу воєнних боєприпасів

Сьогодні, 13 вересня, у Луцьку на вулиці Кленовій, під час проведення ремонтних робіт, місцеві мешканці виявили арсенал зброї часів Другої світової війни.

Як стало відомо, власники будинку вирішили замінити стару покрівлю, яка вже протікала, таким чином знявши старе перекриття. Між балками ремонтники побачили 10 гранат старого зразка.

На місце події одразу викликали слідчо-оперативну групу та вибухотехніків, які  підтвердили, що небезпечна знахідка знаходиться там давно і очевидно була схроном партизанів.

Оперативниками було вилучено: 30 гранат М 24, карабiн Мосiна в хорошому станi, понад 200 патронiв 7,62, 110 патронiв 9 мм.

До Луцька хочуть приєднати багато сільських рад Луцького району

Низку змін пропонують внести до перспективного пану об’єднання громад: до обласного центру пропонують приєднати низку сільських рад, аби на мапі області не лишалося "білих плям".

Перша пропозиція робочої групи передбачала включення до складу Боратинської ОТГ Лаврівської, Баківцівської та Радомишльської сільських рад. Зараз пропозицію знімають, оскільки Лаврівська сільрада планує об’єднуватися з Гіркополонківською ОТГ. До Підгайцівської ОТГ пропонують включити Піддубцівську та Романівську сільради. До Торчинської селищної ОТГ пропонують включити Скірченську сільраду Горохівського району.

Також є ініціатива створення Гіркополонківської ОТГ у складі Гіркополонківської, Коршівської та Ратнівської сільрад. Альтернативна пропозиція – включити до Гіркополонківської ОТГ Ратнівську, Лаврівську, Баківцівську, Коршівську та Радомишльську сільради. Інша пропозиція – включити до складу Луцької ОТГ Гіркополонківську, Баківцівську, Радомишльску, Коршівську та Чаруківську сільради.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter