На 40-вому у Луцьку повідомили про вибухівку під бусом; ДТП під Луцьком: від удару автівки розлетілися по різні частини дороги; На Волині горів житловий будинок, господар отримав опіки; У Луцьку відбулася посвята у ліцеїсти − такими були головні новини Волині та Луцька у неділю, 14 жовтня.

Читайте також: Легендарного волинського бійця АТО посмертно нагородили Орденом за мужність

На 40-вому у Луцьку повідомили про вибухівку під бусом

У Луцьку в районі 40-го кварталу, поблизу коледжу "Монада", виявили предмет, в якому запідозрили вибухівку.

Невідома річ була прикріпилена до мінівену.

На місці надзвичайної ситуації працювали вибухотехніки, стояла карета "швидкої допомоги", 4 патрульні машини та пожежний автомобіль.

Поліція відмовилася коментувати інцидент. Однак на місці події вдалося з'ясувати, що за безпеку тутешнім мешканцям переживати не варто.

За повідомленням, до авто була прикріплена пластикова коробка чорного кольору, всередині якої були магніти, завдяки яким вона і кріпилась. Коробку наразі забрали на експертизу.

Читайте також: У Луцьку на автостанції роми влаштували розбірки з компанією молодиків

ДТП під Луцьком: від удару автівки розлетілися по різні частини дороги

Аварія за участю двох автівок трапилася сьогодні, 14 жовтня, в Струмівці у ранкову пору.

З їхніх слів, дорогу не поділили "BMW 5 серії" та "Renault Megane". Від удару автівки розлетілися по різні частини дороги.

Очевидці кажуть, відстань від автівками − близько 200 метрів. Ймовірно, удар був дуже сильний.

На місці аварії наразі працює патрульна поліція Волині. Інформації про постраждалих поки немає.

Читайте також: ДТП на трасі Ковель-Жовква: потерпілих госпіталізували (фото)

На Волині горів житловий будинок, господар отримав опіки

Рятувальники Камінь-Каширська у свято 14 жовтня захищали будинок від вогню.

Зранку цього дня до служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу дерев'яного житлового будинку у селі Брониця. На місце події направили працівників 8 ДПРЧ міста Каменя-Каширського та рятувальників села Брониця.

Вогонь завдав незначних пошкоджень житловому будинку. Адже пожежники зреагували миттєво.

"Завдяки швидкому реагуванню та злагодженим діям працівників МПО села Брониця пожежу вдалося локалізувати о 08:53 та ліквідувати на початковій стадії о 09:00. Внаслідок пожежі отримав опіки обох долонь рук господар. Від госпіталізації відмовився", – повідомляють рятувальники.

Наразі причина пожежі невідома.

Читайте також: На Волині посеред дороги загорівся автомобіль (відео)

У Луцьку відбулася посвята у ліцеїсти

Сьогодні Україна відзначає День українського козацтва, 76-ту річницю створення Української Повстанської Армії та свято Покрови Пресвятої Богородиці. Окрім цього, уже четвертий рік поспіль цей день в Україні відзначають на державному рівні як День Захисника України.

Представники міської та обласної влади разом із сотнями громадян зібралися на Театральному майдані, аби переглянути пряму трансляцію військового параду з міста Києва, послухати урочисте звернення Президента України Петра Порошенка та разом із духовенством помолитися за щасливе та мирне майбутнє нашої держави, йдеться на сайті Луцької міської ради.

Потому розпочалася посвята в ліцеїсти учнів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні. На Театральному майдані зібралися представники влади та громадськості, аби в урочистій обстановці першокурсники склали присягу ліцеїста.

Привітати викладачів, учнів та їх батьків прийшли секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, представники обласної влади.

Пам’ять Героїв, полеглих за волю України, вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до фотостенду Героям Небесної Сотні і загиблим учасникам АТО.

Також Григорій Пустовіт вручив Почесну грамоту директору Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, полковнику Павлу Боснюку за бездоганну службу, дієву громадянську позицію, відповідальне ставлення до виконання службових обов’язків, активну співпрацю з органами місцевого самоврядування, а також з нагоди Дня захисника України.

200 хлопців та 100 дівчат сьогодні отримали посвідчення ліцеїста, склавши присягу на вірність українському народу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter