Відсьогодні на Волині можливе запровадження особливого режиму: рівень терористичної загрози − "жовтий"; Волинь можуть визнати зоною екологічної катастрофи через видобування бурштину;на озері Світязь компанія відпочиваючих потрапила у шторм; на Волині вирувала негода – такими були головні події Волині та Луцька у середу, 14 серпня.

Читайте також: На Волині жертвою шахраїв стала 92-річна жінка

Відсьогодні на Волині можливе запровадження особливого режиму: рівень терористичної загрози − "жовтий"

14 серпня при Управлінні СБУ у Волинській області на території регіону розпочалися планові антитерористичні навчання. Вони проходять під егідою Координаційної групи Антитерористичного центру. 

У зв’язку з цим у місті Ковель та Ковельському районі змінено рівень терористичної загрози з "сірий" на "жовтий".

Нагадуємо, що на період проведення навчань на окремих територіях регіону можливе тимчасове запровадження особливого режиму, зокрема обмеження або заборона руху автотранспорту і пішоходів, перевірка документів, що посвідчують особу, огляд автомобілів тощо.

Служба безпеки України просить мешканців та гостей регіону із розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців.

Читайте також: В "Ягодині" у пасажира рейсового автобуса знайшли наркотики

Волинь можуть визнати зоною екологічної катастрофи через видобування бурштину

У Житомирській, Рівненській та Волинській областях копачі бурштину пошкодили понад 6200 га земель лісового фонду і понад 1 тис. га земель сільськогосподарського призначення.

Про це заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв 12 серпня під час робочої поїздки в Житомирську область разом із президентом України Володимиром Зеленським.

"Я вже не кажу про катастрофічні екологічні наслідки, спричинені варварським методом відкритого видобування бурштину. Тільки за приблизними підрахунками, у трьох регіонах копачами пошкоджено понад 6200 га земель лісового фонду і понад 1 тис. га земель сільськогосподарського призначення", – сказав Князєв. 

Він додав, що за таких умов "фактична відсутність механізму проведення природоохоронних і відновлювальних робіт може призвести до необхідності визнання північної частини держави зоною надзвичайної екологічної катастрофи".

Він підкреслив, що проблема набула масового характеру у 2014 році і загострилася у 2015–2016 роках.

Бурштин в Україні видобувають у Волинській, Житомирській та Рівненській областях. Улітку 2015 року п'ятий президент України Петро Порошенко заявляв, що 90% бурштину в Україні видобувають нелегально за підтримки правоохоронних органів.

Читайте також: На Волині пограбували сплячого чоловіка на автостанції

На озері Світязь компанія відпочиваючих потрапила у шторм

На озері Світязь рятувальники надали допомогу компанії відпочивальників, яких вітер відніс далеко від берега на надувному матраці.

13 серпня відпочинок на озері Світязь для чотирьох молодих людей ледь не закінчився трагедією.

Близько 20-ї години 3-є хлопців та дівчина відпливли на надувному матраці від берега з пляжу в с.Світязь у напрямку острова.

На значній віддалі від берега раптове погіршення погодних умов змусило їх повертатись назад, але сильний вітер відносив людей все далі.

Горе-відпочивальників на середині озера помітили в бінокль рятувальники, які чергували на посту, і на допомогу негайно вирушила група водолазно-рятувальних робіт Управління ДСНС у Волинській області на моторному човні "Шторм".

О 20:23 фахівці ДСНС успішно забрали молодих людей на борт і доставили на берег.

Читайте також: Під Луцьком спалили плантацію коноплі (фото)

На Волині вирувала негода

У деяких селах на Волині 13 серпня негода за лічені хвилини наробила біди.

Так, у селищному парку Любешівського району буревій повалив старезні дерева, пообламував і гілки.

У Зарудчі вітер порозкривав декілька будівель – житлових та господарських, позривало частково шифер. У тому числі постраждав і його дім. Господарі швидко намагались перекрити дахи, бо ж упродовж дня кілька разів знову дощило. Декому з жителів В’язівна теж позривав вітер шифер із дахів. 

Через дощ, вітер, грозу певний час був повністю знеструмлений Любешів, не було світла в Залізниці, Лобні, а на їхніх хуторах Гряда і Скоморохи досі тривають відновлювальні роботи. 

У райцентрі відновлювали електропостачання по окремих вулицях, провулках до половини дня. Мали місце пряме попадання блискавки в електрообладнання у двох місцях, обриви ліній, у тому числі й через обірвані гілки дерев. 

По селах Деревок, Залаззя, Хутомир, Бихів на певний період відбулося аварійне відключення: спрацювала система захисту ліній електропередач.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook