20-річний волинянин загинув у зоні ООС; Нічна пожежа у квартирі в Луцьку: власник житла загинув; День Добросусідства: на Волині відкриють тимчасовий пункт пропуску до Польщі; У міського голови Луцька може з'явитися заступник; У Луцькій популярній піцерії отруїлося 8 людей − такими були головні новини Волині та Луцька у п'ятницю, 16 серпня.

Читайте також: Посеред вулиці у Луцьку знайшли жінку без свідомості (фото)

20-річний волинянин загинув у зоні ООС

На Сході загинув житель села Вовчицьк Маневицького району Олександр Колбун.

Посадовець зазначив, що 14 серпня стало відомо про смерть бійця.

"На жаль, інформація підтвердилась. 20-річний юнак, у якого було досить непросте дитинство загинув, виконуючи громадянський і військовий обов'язок у Луганській області. Співчуваю усім рідним, близьким і знайомим Олександра. Вічна пам'ять нашому земляку", – пише Линдюк.

Про дату похорону повідомлять згодом. 

Читайте також: На Волині помер боєць АТО (фото)

Нічна пожежа у квартирі в Луцьку: власник житла загинув

Пожежа сталася у квартирі на 2-му поверсі панельного 9-ти поверхового житлового будинку на вулиці Кравчука.

16 серпня о 02:33 до рятувальників надійшло повідомлення про займання квартири.

За 7 хвилин з моменту повідомлення на місце події прибули працівники 25-ї державної пожежно-рятувальної частини, які о 02:56 ліквідували вогонь.

Нажаль під час гасіння пожежі виявили тіло чоловіка приблизно 1963 р.н.

Причина пожежі – встановлюється.

Читайте також: На Волині − пожежа у житловому будинку

День Добросусідства: на Волині відкриють тимчасовий пункт пропуску до Польщі

У рамках Європейських Днів добросусідства 18 серпня 2019 року з українського боку в Іваничівському районі Волинської області відкриється пункт перетину кордону "Кречів–Крилів".

Про це йдеться у розпорядженні Волинської митниці ДФС, зокрема про створення тимчасової зони митного контролю в районі прикордонного знаку № 835, в місці проведення українсько-польських святкових заходів.

Роботу тимчасового пункту перетину кордону забезпечать посадові особи митного поста Володимир-Волинський.

Відповідальними за проведення процедур спрощеного митного контролю та дотримання режиму зони митного контролю визначено відділ митного оформлення №4, за проведення митних формальностей при перетині кордону учасниками Днів добросусідства – спеціально створена робоча група.

 Волинська митниця ДФС нагадує, що можливість скористатися тимчасовим пунктом пропуску Кречів (Україна) – Крилів (Польща) у мешканців прикордоння буде 18 серпня 2019 року з 9.00 до 21.00 за київським часом і бажає усім туристам приємних вражень.

Читайте також: На Волині запрацює ще один пункт перетину кордону

У міського голови Луцька може з'явитися заступник

У Луцького міського голови може з’явитися новий заступник з питань діяльності виконавчих органів.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 16 серпня.

Так, члени профільної комісії рекомендували до розгляду під час 61 сесії Луцької міської ради кандидатуру Ірини Чебелюк на посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів.

Таку ініціативу члени комісії підтримали, але остаточне рішення про призначення приймуть на сесії.

Читайте також: У Луцьку знову не призначать вибори мера: Верховна Рада продовжує саботаж

У Луцькій популярній піцерії отруїлося 8 людей

Після відвідування кафе "Базилік" (м. Луцьк, вул. Кравчука 11а) 15-16 серпня за медичною допомогою, з ознаками гострої кишкової інфекції (ГКІ), звернулось 8 осіб, з них 3 дітей. У всіх захворілих відмічалися виражені розлади травлення, підвищення температури тіла до 39- 40°С. Попередній діагноз − гострий гастроентероколіт.

Стан хворих середньої важкості. Всі постраждалі знаходяться на стаціонарному лікуванні в обласній інфекційній лікарні. 

Для з’ясування причин та обставин виникнення спалаху, лікарями-епідеміологами обласного лабораторного центру проводиться комплекс протиепідемічних і профілактичних заходів.

За рекомендацією лабораторного центру на період епідеміологічного розслідування харчова потужність припинила роботу.

Фактори передачі, обставини та джерело збудника захворювання наразі встановлюється шляхом епідрозслідування випадків ГКІ, зокрема, з метою проведення бактеріологічних, фізико-хімічних лабораторних досліджень відібрано проби страв, харчових продуктів, питної води, навколишнього середовища (змивів) харчової потужності.

У зв’язку з відмовою, не проведено обстеження персоналу закладу на носійство збудників інфекційних захворювань, що викликає підозру щодо стану їх здоров’я і може призвести до подальшого поширення захворювання серед населення. Надано пропозиції щодо проведення обстеження персоналу закладу на наявність збудників інфекційних захворювань.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook