Ірина Вахович офіційно стала ректором ЛНТУ; У маршрутках Луцька провели рейд: якими будуть штрафи за проїзд без е-квитка; На Волині від коронавірусу померла досвідчена лікар-терапевт; У місті на Волині від коронавірусу померла жінка; На Волині чоловік напоїв та зґвалтував неповнолітнього хлопчика; Зеленський присвоїв почесне звання викладачу ЛНТУ; Жителям Луцької громади почали видачу е-квитка; У Луцьку через викрадення автомобіля ввели план перехоплення – такими були головні новини Волині 2 грудня.

Читайте також: На Волині автомобіль влетів в електроопору та перекинувся

Ірина Вахович офіційно стала ректором ЛНТУ

Професор, доктор економічних наук Ірина Вахович офіційно стала ректором Луцького національного технічного університету.

Відповідний наказ підписав т. в. о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет. Відповідно до підписаного наказу, Ірина Вахович очолюватиме ЛНТ із 2 грудня 2020 року до 1 грудня 2025 року.

У маршрутках Луцька провели рейд: якими будуть штрафи за проїзд без е-квитка (відео)

Оплату електронним квитком у Луцьку запровадили більше року тому, але досі третина пасажирів платить готівкою. Не сприяє поліпшенню ситуації й те, що контролери в маршрутки заходили не часто. Тож, у Луцькраді вирішили це виправити. Впродовж тижня владці обіцяють посилено пильнувати "зайців". На один з таких рейдів запросили й журналістів.

Вівторок, 10 ранку. У Луцьку на зупинці біля готелю "Україна" – не лише пасажири, а й муніципали та контролери. Сьогодні вони другий день поспіль шукатимуть "зайців", які досі платять за проїзд готівкою, а не електронним квитком.

Читайте також: На Волині помер колишній очільник ДАІ

На Волині від коронавірусу померла досвідчена лікар-терапевт (фото)

У Ковелі від коронавірусу померла досвідчена лікар-терапевт, яка останнім часом працювала у приватній практиці Тамара Коцюбчик. Про це пише колишній очільник Ковельського МТМО Олег Самчук.

"Коронавірус забрав життя прекрасної Людини і одного з найкращих Лікарів – Тамари Віталіївни Коцюбчик". 

У місті на Волині від коронавірусу померла жінка

У Володимирі-Волинському 2-го грудня стало відомо про ще один смертельний випадок від COVID-19. Про це повідомили у міській раді.

Відомо, що померла жителька міста 1952 року народження.

До слова у Володимирі-Волинському станом на 1-ше грудня було зафіксовано 2066 випадків захворювань на COVID-19, з яких: 1467 жителів міста (з них 83 дитини) та 599 жителів району (з них 28 дітей). Одужали 1 773 особи, з них: 1264 жителів міста, 509 – району. 25 випадків завершились летально: 19 – у місті, 6 – у районі.

Читайте також: У центрі Луцька на перехресті не розминулись автівки (фото)

На Волині чоловік напоїв та зґвалтував неповнолітнього хлопчика

Нововолинський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 38-річним мешканцем Нововолинська розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку, сексуального насильства щодо неповнолітнього та втягнення його у пияцтво (ч.1 ст. 156, ч.3 ст. 153, ч.1 ст. 304 КК України).

Слідство встановило, що раніше судимий за крадіжки чоловік 04 жовтня 2020 року, споївши 14-річного підлітка, чинив щодо нього розпусні дії й сексуальне насильство.

Зеленський присвоїв почесне звання викладачу ЛНТУ

Відповідно до Указу Президента України "Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників освіти" викладачу Луцького НТУ Валентину Талаху присвоїли почесне звання "Заслужений працівник освіти України".

Вручення звання відбулося під час урочистого засідання професорсько-викладацького та керівного складу університету з нагоди призначення на посаду ректора Луцького НТУ.

"За значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм присвоєно почесне звання "Заслужений працівник освіти України" кандидату економічних наук, доценту кафедри фінансів, банківської справи та страхування Луцького НТУ Валентину Івановичу Талаху", – йдеться в указі.

Читайте також: За останню добу на Волині зареєстровано 308 нових випадків COVID-19 (статистика)

Жителям Луцької громади почали видачу е-квитка

Усім жителям Луцької громади стали видавати електронні квитки для проїзду у громадському транспорті. Про це інформує пресслужба Луцької міської ради.

"У зв'язку із приєднанням Заборольської, Жидичинської, Княгининівської об'єднаних територіальних громад та та Іванчицівської сільської ради до Луцької міської територіальної громади, на підставі рішень виконавчого комітету Луцької міської ради від 08.11.2019 № 711-1 "Про впорядкування видачі електронних квитків для пільгових категорій громадян у м. Луцьку", від 23.12.2019 №852-1 "Про перелік категорій громадян, яким буде надаватись безкоштовний проїзд при здійсненні перевезень пасажирів громадським транспортом (автобус, тролейбус) м. Луцька у 2020 році".

У Луцьку через викрадення автомобіля ввели план перехоплення

У Луцьку, 2 грудня, викрали Lexus. На в‘їздах-виїздах з міста ввели план перехоплення. Про це повідомила речниця ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.

Заявник в обідню пору повідомив поліції, що в нього викрали автомобіль.

Як зазначають, автівку ще шукають.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook