На волинських виборчих комісіях готується схема фальсифікації Порошенка; Луцький завод через Росію може втратити військовий контракт; Мінфін підтвердив: блокування бюджету Волині Савченком – незаконне; У Луцьку на переході вантажівка зіткнулася з "Audi"; На волинській трасі з'явиться ще один пост з радаром TruCAM − такими були головні новини Волині та Луцька 22 березня.

Читайте також: Рік Савченка на посаді голови Волинської ОДА: як оцінюють роботу губернатора депутати облради

На волинських виборчих комісіях готується схема фальсифікації Порошенка

На минулих виборах вони перебували в складі Волинських ОВК як представники БПП, Радикальної партії, Удару, Батьківщини та інших, а у 2019-му представляють маловідомих, так званих "технічних" кандидатів у президенти. Для чого це потрібно? Експерти кажуть, що це – один з механізмів забезпечення підкупу на користь чинного глави держави, адже коли на дільниці всі або більшість "своїх", то вкинути "зайвий" бюлетень набагато простіше. Тим паче, що персональні дані під це командою Петра Порошенка вже зібрані.

Відповідно до постанови № 331 від 18 лютого 2019 року, ЦВК утворила на Волині 5 окружних виборчих комісій. Головами, заступниками голів та секретарями цих комісій випало бути представникам від маловідомих кандидатів. Тут немає представників основних гравців президентської гонки. Але сьогодні мова не про це.

Аналізуючи склад волинських ОВК та персоналії членів комісій, можна зробити висновки, що кандидати, які беруть участь практично в кожних виборах, і цього разу не змінили своїх представників і направили до ОВК перевірених людей.

А ось представники маловідомих кандидатів (а їх чимало – більше 30) – це набагато цікавіше поле для дослідження. В мережі вже з’явилася інформація про те, що більшість представників таких "технічних" кандидатів подані з одного штабу – команди чинного президента, аби мати в складі ОВК якомога більше "своїх" людей. Власне цю гіпотезу неможливо перевірити без згаданих списків.

Більш детальніше читайте ТУТ.

Читайте також: П'яний волинянин на "Opel Kadett" злетів у кювет

Луцький завод через Росію може втратити військовий контракт

Гендиректор державного концерну "Укроборонпром" Павло Букін назвав сумнівним і необґрунтованим твердження представників Росії про нібито ексклюзивне право розробника впливати на супровід проданої авіаційної техніки.

Нагадаємо, Букін фігурує в гучному скандалі щодо розкрадання в оборонному комплексі, який набув розголосу завдяки журналістам проекту "Bihus.info". Він і звільнений з посади першого заступника секретаря РНБО Олег Гладковський, згідно з даними журналістів, привласнили собі мільйони на міжнародному контракті – про це йдеться у розслідуванні програми "Наші гроші".

Букін прокоментував лист заступника Федеральної служби ВТС РФ Пєтухова головному маршалу авіації, командувачу ВПС Індонезії Юю Сутісні, який датований 27 лютого 2019 року. Пєтухов застерігає індонезійського маршала від розміщення в Україні замовлень на ремонт авіатехніки, в тому числі двигунів АЛ-31Ф для Су-27. Він заявляє, що сертифікація українських підприємств на відповідність діючій технічній документації не проводилася і Росія не несе відповідальність за експлуатацію таких літаків.

Гендиректор українського концерну пояснив, що Україна володіє необхідною технічною документацією для поточного і капітального ремонту, продовження льотного ресурсу військової авіації модельного ряду літаків і вертольотів МіГ, Су, Іл, Мі.

"Такі права не мають зворотної сили. У РФ немає правових підстав вимагати від України додаткового ліцензування", — заявив Букін.

Читайте також: Лучани розповіли, в чому вбачають причину "стрибків" курсу долара

Мінфін підтвердив: блокування бюджету Волині Савченком – незаконне

Міністерство фінансів України підтвердило правильність дій Волинської обласної ради щодо заблокованого Олександром Савченком обласного бюджету на 2019 рік.

У Міністерстві фінансів України наголосили, що дії губернатора Волині щодо блокування бюджету області були незаконними та підтвердили законність дій Волинської обласної ради. Про це мінфін повідомив у своїй відповіді на запит обласної ради.

"Затвердження обласних бюджетів та контроль за їх виконанням віднесено до повноважень обласних рад. Складання і виконання обласних бюджетів здійснюють обласні державні адміністрації згідно з Кодексом".

Також у міністерстві фінансів зазначили, що місцевий бюджет виконується за розписом, затвердженим керівником місцевого фінансового органу.

Читайте також: Усвідомив провал губернатора Савченка: головний фінансист Волині втікає від криміналу

У Луцьку на переході вантажівка зіткнулася з "Audi"

У Луцьку сталася аварія за участю легковика та фури.

Дві машини, легковик Audi та фура Renault, не розминулися у п'ятницю, 22 березня, приблизно о 12 годині. 

Автопригода трапилася біля кільця на Набережній-Шевченка. 

За попередньою інформацією, потерпілих нема. Автівки зазнали незначних механічних пошкоджень.

На місці працює патрульна поліція. 

Читайте також: "Завдання – вийти до Прем’єр-ліги": як ФК "Волинь" готується до весняної частини Чемпіонату України

На волинській трасі з'явиться ще один пост з радаром TruCAM

В Україні розширили кількість ділянок, де патрульні використовують прилади TruCAM. Відтак ще одна з них зявиться на трасі М-19 (Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече).

Про це повідомив заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

"Отже, з понеділка 25.03.2019, ще 25 приладів буде використовуватися патрульною поліцією для вимірювання швидкості руху. Загальна кількість приладів, які будуть використовуватися з понеділка – 75шт.", – йдеться у повідомленні.

Так, на Волині з’явиться така ділянка на трасі М-19 (Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече), а саме на 80-137 кілометрах автошляху.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook