Під Луцьком п'яний екс-замначальника поліції спричинив ДТП – загинули жінка та водій таксі; Усвідомив провал губернатора Савченка: головний фінансист Волині втікає від криміналу; У Луцьку екс-міліціонер хотів повіситись після вбивства своєї дружини; Савченко анонсував свій відхід з посади губернатора Волині?; Церковні баталії: у селі під Луцьком прихильники МП разом зі священиками намагались увірватись до храму − такими були головні новини Волині та Луцька 22 лютого.

Читайте також: У шістьох депутатів Волиньради можуть відібрати мандати через прогули

Під Луцьком п'яний екс-замначальника поліції спричинив ДТП – загинули жінка та водій таксі

На трасі між Луцьком і Ківерцями, поблизу села Дачне, сталась смертельна ДТП. За кермом автомобіля Mercedes-Benz, який спричинив аварію, перебував екс-очільник карного розшуку міста Луцька Геннадій Єпіфанович. Зі слів свідків, чоловік був напідпитку і від проходження тесту на вміст алкоголю відмовився.

З його слів, його дружина з донькою рухались в таксі з Луцька у напрямку Ківерців. В селі Дачне біля підйому на міст водій зупинився, аби пропустити зустрічний автобус та виїхати на об’їзну.

В цей час в попутному напрямку рухався Єпіфанович за кермом Mercedes-Benz, який влетів в Chevrolet Aveo ззаду. Від удару таксі викинуло на зустрічну – просто на зустріч рейсовому автобусу.

Від удару водій таксі і пасажирка загинули, 9-річну доньку пасажирки госпіталізували в лікарню.

Більш детальніше читайте ТУТ.

Читайте також: Летальна ДТП під Луцьком: поліція розпочала кримінальне провадження, винуватцю світить 10 років

Усвідомив провал губернатора Савченка: головний фінансист Волині втікає від криміналу

Баталії навколо Волинського бюджету продовжуються. Нагадаємо, суд не підтримав звернення Волинської ОДА щодо блокування бюджету області.

Вже зараз Керівник департаменту фінансів  Ігор Никитюк, чиї підписи стоять на головному фінансовому документі краю, намагається зняти з себе вину за протизаконні дії. Адже Олександр Савченко, ініціатор ідеї блокувати бюджет, транзитний чиновник. І навряд чи на довго на Волині затримається, бо ж скоро президентські вибори. А Ігор Никитюк місцевий і залишиться тут надалі.

Розуміючи, що відповідати доведеться йому, посадовець просить Волиньраду розробити порядок виконання рішення депутатів про бюджет на 2019 рік. Між тим перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик звернувся до Ігоря Никитюка, і нагадав, що порядок виконання місцевих бюджетів передбачений законодавством. А невиконання цих документів може бути кваліфіковане як службова недбалість та неправомірна діяльність.

Читайте також: Відсторонити голову ОДА Савченка: у Волиньраді вимагають покарати губернатора за кримінал

У Луцьку екс-міліціонер хотів повіситись після вбивства своєї дружини

Колишнього міліціонера Ігоря Кревського підозрюють у навмисному вбивстві власної дружини. У Луцькому міськрайонному суді Волинської області заслухали свідків по цій справі.

Трагедія трапилася в Луцьку, на вулиці Даньшина. Ігор Кревський провину визнає, однак каже, що це було ненавмисно. Чоловік був у стані алкогольного сп’яніння. Після, ймовірного вбивства Ігор Кревський зателефонував до сестри і сказав, що повіситься. Коли сестра приїхала і побачила труп, викликала на місце події поліцію.

В суді, рідна мати померлої розповіла, що вони з 2015-го року були одружені. Дочка неодноразово жалілась мамі, що чоловік зловживає спиртним. Відомо, що в Ігоря Кревського забрали водійське посвідчення, через водіння у нетверезому стані. Дітей у подружжя не було. Матір померлої подала до суду цивільний позов. Хоче стягнути з підозрюваного 400 тисяч гривень.

Читайте також: Масштабна аварія біля Луцька: двоє загиблих та травмована дитина (фото)

Савченко анонсував свій відхід з посади губернатора Волині?

Голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко 21 лютого обмовився про можливий відхід з посади під час засідання колегії управління охорони здоров’я ОДА.

Губернатор підняв тему підпалу автомобілів на Волині. Він заявив, що за останні кілька років відбулось більше 60 таких випадків, але велика частина досі не розкрита. Очільник ОДА відзначив, що велику роль в цьому грає байдужість мешканців Волинської області.

"Мене не буде за 2-3 місяці, але поліція вже працює і працюватиме, вже є люди затримані. Ахнете, коли дізнаєтеся", – наводить слова Савченка Волинь.Online.

Схоже, що Олександр Савченко таким чином ненароком анонсував свій відхід з посади після виборів президента України-2019. Тільки незрозуміло, чи він запланував відхід з власного бажання, чи не вірить у перемогу Петра Порошенка, який призначав його, чи вважає, що новий президент його точно звільнить.

Читайте також: "Пролікуйте свою голову": як волиняни відреагували на "оголошення війни" губернатором Савченком

Церковні баталії: у селі під Луцьком прихильники МП разом зі священиками намагались увірватись до храму

У селі Жидичин представники ревізійної комісії, утвореної рішенням зборів релігійної громади, у супроводі поліції зайшли у місцеву Свято-Миколаївську церкву.

Як повідомила голова ревізійної комісії, місцевий краєзнавець Іраїда Майданець, наразі комісія перевіряє і описує матеріальні цінності.

На зборах релігійної громади у Жидичині 17 лютого жидичинці проголосували за перехід сільського храму до Православної церкви України. 

Близько 16:00 до храму прийшло близько двох сотень членів релійної громади. Вони стоять під храмом, не заходячи в нього, доки ревізійна комісія не закінчить роботу. Співають релігійних пісень.

Перед тим ініціативна громада завітала до хати місцевого священика УПЦ МП Володимира Гелети з вимогою віддати ключі від храму. Той відмовився це робити.

Як розповів мешканець села Валерій Шевчук, до храму також прийшло до 40 жидичинців, прихильників УПЦ Московського патріархату.

"Вони намагалися перешкодити праву ревізійної комісії зайти у храм", − розповів Валерій Шевчук, який головував на зборах релігійної громади у минулу неділю.

Також ,як розповіла місцева мешканка Ольга Бондарук, з боку прихильників УПЦ МП звучали образи і реальні погрози.

Також, стверджують мешканці села, до храму під’їхало близько півсотні немісцевих прихильників УПЦ МП. Між ними було близько 10 священиків УПЦ МП. Вони намагаються перешкодити роботі ревізійної комісії і хочуть увірватися у храм.

Члени релігійної громади села Жидичин заявлять, що ситуація напружена і закликають усіх односельчан "не піддаватися на провокації немісцевих прихильників УПЦ Московського патріархату".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook