У СНУ відбулося офіційне обговорення щодо перейменування університету: що вирішилиНа Волині готують медичні заклади до появи коронавірусу, Повідомили деталі вечірньої ДТП у Луцьку, у якій молоду дівчину збили на "зебрі" (фото, відео), У Луцьку зі Старого ринку вивозять контейнери (відео), Начальника ГУНП у Волинській області зняли з посади – такими були головні новини Волині у вівторок, 25 лютого.

Читайте також: Поліція цілодобово охороняє луцьких базарників (фото, відео)

На Волині готують медичні заклади до появи коронавірусу

На Волині готують медичні заклади до появи коронавірусу.

Необхідно підготувати медичні заклади міста та ввести попереджувальні заходи щодо коронавірусу.

Як відзначив мер, потрібно застерегтися, адже багато людей їздять закордон, наприклад в Польщу та Італію.

"Тільки в Італію з міста їздить, я знаю, чотири бусики. І хіба на кордоні, на пунктах пропуску їх перевіряють. А то поки нормально, а потім як грім серед ясного неба… Я не нагнітаю, але треба бути готовим", – сказав Саганюк.

За словами керівника КП "Володимир-Волинське ТМО" Олександра Клачука, у місті готові "розгорнути" додаткових 64 ліжок.

Повідомили деталі вечірньої ДТП у Луцьку, у якій молоду дівчину збили на "зебрі" (фото, відео)

Правоохоронці повідомили деталі дорожньо-транспортної пригоди у Луцьку, у якій постраждала 18-річна дівчина.

Учора, 24 лютого, близько 19 години по вулиці Глушець у Луцьку автомобіль "Opel Omega" збив перехожу. 

За кермом транспортного засобу перебував 38-річний лучанин. Водій допустив наїзд на 18-річну місцеву жительку, котра переходила проїжджу частину дороги по нерегульованому пішохідному переходу. Внаслідок ДТП перехожа отримала тілесні ушкодження. Її госпіталізували у нейрохірургію міської клінічної лікарні.

У Луцьку зі Старого ринку вивозять контейнери (відео)

З Центрального ринку міста Луцьк працівники Департаменту муніципальної варти розпочали вивезення контейнерів. Про це повідомляють муніципали на своїй сторінці у мережі.

"Через три тижні ми все ж почали вивезення незаконно розміщених об'єктів з території Центрального ринку.

Лише після порушеного кримінального провадження по факту перешкоджання виконання рішення міської ради, ситуація змінилася", – зазначають муніципали.

Читайте також: Повідомили подробиці ДТП на Волині, у якій зіткнулись три авто та постраждала жінка (фото)

Начальника ГУНП у Волинській області зняли з посади

Начальника ГУНП у Волинській області зняли з посади.

Начальника Головного Управління Національної поліції у Волинській області, генерала поліції третього рангу Шпигу Петра Петровича зняли з посади.

Відповідний наказ вже підписав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, проте поки він не опублікований.

У СНУ відбулося офіційне обговорення щодо перейменування університету: що вирішили 

Сьогодні, 25 лютого, у день народження видатної волинської поетеси та письменниці Лесі Українки у стінах Східноєвропейського національного університету відбувся круглий стіл "Волинська освітня традиція та університет Лесі Українки: назва, стратегія діяльності", на якому обговорювали перейменування університету та повернення його до старої назви – Волинський національний уніерситет.

В обговоренні взяли участь видатні волиняни, зокрема – викладачі університету, відомі культурні діячі, політики, журналісти, письменники та студентство.

Нагадаємо, нещодавно ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось в інтерв'ю журналісту "Під Прицілом" повідомив про початок масштабного обговорення, щодо повернення університету старої назви.

Перед початком засідання Анатолій Цьось привітав усіх присутніх із днем народження покровительки університету Лесі Українки та висловив надію на те, що, враховуючи думки усіх присутніх, перший етап в обговоренні повернення старої назви вишу буде позитивним.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook