У Луцьку банда п'яних юнаків роз'їжджала містом і жорстоко била та грабувала перехожих; Лікувала сама: на Волині мати не викликала лікарів хворому на бронхопневмонію сину, дитина померла; COVID-19 на Волині: кількість хворих в області знову різко збільшилась, − РНБО; У Луцьку померла інфікована коронавірусом жінка, яка мала психічне захворювання; На Волині посилюють карантин: обмежують роботу закладів харчування − такими були головні події Волині та Луцька у п'ятницю, 26 червня.

Читайте також: Повідомили, на яких вулицях Луцька запрацювали радари TruCam

У Луцьку банда п'яних юнаків роз'їжджала містом і жорстоко била та грабувала перехожих

У Луцьку банда молодих хлопців, роз'їжджаючи містом, здійснювала напади на місцевих жителів. Зокрема, від рук юнаків постраждали і студенти. Про це "Під Прицілом" стало відомо з власних достовірних джерел.

Так, в середині червня група 20-річних молодиків із села Жиричі Ратнівського району приїхала у Підгайцівську ОТГ, аби заробити грошей. Зокрема, хлопці здійснювали ремонтні роботи фасадів будинків.

Проте сталося не так, як гадалося. Отримавши зарплатню, молодики вирішили, що заслужили набагато більше і їхня праця була оплачена неправильно. Тому вони, разом з іншими своїми колегами, в стані алкогольного сп'яніння вирушили "підкорювати місто".

Від так, будучи сильно напідпитку, молодики жорстоко побили двох людей у районі ДПЗ. Після того, вони вирушили на вулицю Львівську і біля Луцького національно-технічного університету попросили прикурити у двох студентів другого та четвертого курсів. Однак, як виявилось – хлопці не курять. Отримавши відповідь, молодики взяли бейсбольну биту та почали жорстоко лупцювати двох студентів. Після кривавого побиття, хлопці відібрали у них усі гроші та мобільні телефони після чого втекли.

Як стало відомо з власних джерел, хлопці мешканці села Жиричі Ратнівського району, а зокрема два брати Ігор та Микола Н., а також їхній друг Євген К., який і надавав удари битою.

Завдяки злагодженим діям працівників Волинської поліції розбійники були затримані. Наразі триває досудове розслідування. Дії розбійників кваліфікують за статтею 187 Ч.4 ККУ і їм світить від 7 до 15 років позбавлення волі.

Читайте також: У Луцьку молодик в стані наркотичного сп'яніння жорстоко побив трьох людей

Лікувала сама: на Волині мати не викликала лікарів хворому на бронхопневмонію сину, дитина померла

На Волині мати самостійно взялася за лікування хворого на бронхопневмонію сина, збиваючи високу температуру тіла. Коли жінка зрозуміла, що їй не вдається цього зробити, вона викликала швидку допомогу, але, на жаль, вже було запізно – дитина померла в неї на руках.

Під час суду встановили, що обвинувачена в період з 21 по 23 липня 2018 року не вжила жодних заходів щодо виклику медичних працівників для надання її малолітньому сину допомоги та госпіталізації до медичного закладу. Дитина захворіла на гостру лейкоцитарну бронхопневмонію. Початок вказаного захворювання проявлявся підвищенням температури тіла хлопчика до 38 і більше градусів, а також в'ялістю, відмовою від їжі та сну, внаслідок чого у дитини розвинулася незворотня легенево-серцева недостатність, яка призвела до її смерті

Відзначимо, що при умові своєчасного звернення до медичного закладу та надання кваліфікованої медичної допомоги хлопчику, його смерті можна було б запобігти.

Допитана у судовому засіданні обвинувачена повністю визнала свою вину. З її слів, 21 липня вона бачила, що під вечір син був хворим, але температуру тіла вона почала йому міряти наступного дня і сама її збивала. Коли ж 23 липня вона побачила, що температура не збивається, то викликала швидку допомогу, проте син помер у неї на руках до приїзду медичних працівників. Жінка щиросердно розкаялася, просила суворо її не карати.

Відзначимо, що жінка вже притягалася до адміністративної відповідальності за статтею 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).

Читайте також: Смерть 5-річної дівчинки від пневмонії у Луцьку: батьки звинувачують медиків (відео)

COVID-19 на Волині: кількість хворих в області знову різко збільшилась, − РНБО

Головним ситуаційним центром України створено електронну карту поширення захворюваності на COVID-19 у світі та в Україні. 

Згідно даних, на Волині, станом на 26 червня на 09:00 год. виявлено 2096 випадків захворювання на небезпечну інфекцію.

За минулу добу зафіксували нових 72 випадки.  

Крім того, як зазначається, кількість підозр на COVID-19 на території області зросла до 3771 осіб.

Зафіксовано 59 летальних випадків серед осіб з коронавірусною інфекцією 2019-NCOV та одужали − 681 людей.

Читайте також: Волинські лікарні з хворими на коронавірус заповнені на понад 50%

У Луцьку померла інфікована коронавірусом жінка, яка мала психічне захворювання

За минулу добу від ускладнень коронавірусу на Волині померли двоє людей. Це – жителі Луцька та Ківерцівського району. Померлій від ускладнень хвороби лучанці було 50 років. Про це повідомив очільник міського управління охорони здоров’я Володимир Лотвін.

За його словами, жінка – 1969 року народження. У грудні їй мав би виповнитися 51 рік. Мала психічне захворювання – шизофренію.

Захворіла 8 червня, а 10 підтвердили коронавірус.

Спочатку лікувалася у Волинській обласній інфекційній лікарні, згодом – у обласній клінічній, де і померла 25 червня.

Читайте також: Волинь увійшла у п'ятірку областей, де виявлено найбільше порушень карантину

На Волині посилюють карантин: обмежують роботу закладів харчування

На території Волинської області не послаблюватимуть карантин через складну ситуацію з коронавірусом, а навпаки, його посилять. Відповідне рішення прийняли на обласній комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як зазначили сьогодні, 26 червня, на брифінгу у Волинській ОДА, вирішили, зокрема, обмежити роботу закладів громадського харчування, а саме літні тераси та майданчики, які відтепер працюватимуть до 22-ої години.

Також обмежуються всі масові заходи, включаючи спортивні, релігійні та розважальні до 10 людей максимум.

Зазначимо, що відповідні рішення щодо обмежень мають також прийняти комісії ТЕБ та НС у районах та містах області.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook