У Польщі на заробітках помер волинянин (фото), На Волині від отруєння грибами померла жінка, Владика Михаїл прокоментував теракт у Луцьку та план захоплення собору, Скандальний ексочільник ГУНП у Волинській області пішов з поліції – такими були головні новини Волині у понеділок, 27 липня.

Читайте також: "Це село їб*не": фанати "Волині" роздали футболістам та ледь не побилися з президентом клубу-суперника (відео)

На Волині від отруєння грибами померла жінка

26 липня, на Волині від отруєння грибами померла 76-річна жінка.

Як зазначається, жінку, 1944 року народження, місцеву жительку міста Рожище було доставлено в лікарню 25 липня з діагнозом отруєння грибами. Проте, на наступний день жінка померла у реанімаційному відділенні.

Владика Михаїл прокоментував теракт у Луцьку та план захоплення собору

Владика Михаїл прокоментував теракт у Луцьку. 

Митрополит Луцький і Волинський закликав подякувати Господу за те, що зберіг людські життя під час інциденту в обласному центрі. Про це говорив архієрей під час проповіді в 7-му неділю після П’ятдесятниці на завершення Божественної літургії у кафедральному соборі Святої Трійці.

Згадуючи ті події, високопреосвященний зазначив, що саме Бог не допустив, аби "луцький терорист" убив когось чи зайшов до собору, як планував. Отже, Всевишній почув наші молитви.

На підтвердження керуючий єпархією нагадав слова зі Священного Писання: "Коли не Господь береже місто, даремно пильнує сторожа" (Пс. 126:1). Це означає, що в нашому місті є праведники, зокрема, у цьому храмі. Творець любить наш край і не допустив тут статися лиху. Завдячуючи тим, хто завжди стоїть у церкві та щиро молиться, ми зберегли цей Божий дім і життя людей. "Наша молитва почута Богом", – упевнений архіпастир.

Читайте також: Літератури на понад 40 мільйонів: на "Ягодині" затримали вантажівку із друкованою продукцією (фото)

Скандальний ексочільник ГУНП у Волинській області пішов з поліції

Ексочільник Головного управління Національної поліцїї у Волинській області Петро Шпига у липні цього року звільнився зі служби в поліції.

Згідно з цим документом, після звільнення з посади керівника поліції Волині Петро Шпига до 7 липня працював помічником голови відділу аналізу управління аналізу та координації Департаменту забезпечення діяльності голови Національної поліції України.

На цій посаді він встиг заробити 220 792 гривні. З першого січня і до звільнення (вкінці лютого 2020 року) у ГУНП у Волинській області Петро Шпига заробив 97 269 гривень.

Більше того, 13 липня цього року екскерівник волинських правоохоронців отримав 682 500 гривень одноразової грошової допомоги при звільненні зі служби в поліції.

Цьогоріч у червні, згідно з декларацією, Петро Шпига повністю виплатив вартість автомобіля Nissan Qashqai 2011 року випуску (336 тисяч гривень), яку він придбав у лізинг ще у травні 2019 року.

У Польщі на заробітках помер волинянин (фото)

24-го липня у Польщі на заробітках від інсульту помер 49-річний Віталій Криштофор з Нововолинська.

Рідні заробітчанина збирають кошти, щоб перевезти тіло чоловіка додому. Для цього необхідно близько 3000 доларів. У сім’ї нема таких грошей, тому звертаються за допомогою до небайдужих.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook