Навіщо розчистили ділянку за «Зосею» в центрі Луцька, На Ковельщині збудують новий міст, На Волині загасили дві спричинені розрядом блискавки пожежі в будинках, На проспекті Волі у Луцьку не буде води, У Луцьку вантажівка на смерть збила чоловіка – такими були головні новини Волині 27 липня.

Читайте також: Назвали ціну платних доріг в Україні, серед яких і траса «Ягодин-Ковель-Луцьк»

Навіщо розчистили ділянку за «Зосею» в центрі Луцька

Земельна ділянка на вулиці Богдана Хмельницького, що одразу за «Зосею», тривалий час стояла захаращена. Проте кілька місяців тому її почали розчищати. Наразі в міськраді запевняють, що власники поки не зверталися за документами, що б свідчило про ймовірність будівництва.

Розчищену ділянку ліворуч перед перехрестям з вулицею Ковельською найперше зауважили водії, адже в цьому місці дорога робить крутий поворот і одразу ж змінилась видимість. Ще навесні тут вирізали дерева і чагарники, тепер же вона знову поволі заростає кущами, а частково на ній почали паркуватися автівки.

Як повідомив Веніамін Туз, ця ділянку перебуває у приватній власності і власники поки що приглядаються до ділянки.

«Там побутова ситуація. Власники ділянки поки не можуть вирішити, як її використовувати. Почали з того, що вирізали дерева, щоб оцінити масштаб», – каже він.

Водночас чи з’явиться тут якесь будівництво – поки сказати складно. Про наміри щось будувати на цій території в міськраді не знають, оскільки за дозволами ніхто не звертався. Проте ділянка хоч і розташована в діловій частині міста і є інвестиційно привабливою, водночас вона належить до зони, яку регулює історико-архітектурний опорний план, що накладає чимало обмежень. Крім того в генеральному плані, який готується до затвердження, максимум, що там передбачається – адміністративна забудова.

Читайте також: У Луцьку – аварія за участі двох автомобілів (фото)

«Ділянка велика, вона цікава для забудови. Але одразу хочу сказати, що ніяких дозвільних документів ми не видавали. Я думаю, жодних рухів там не буде до затвердження генплану. Генпланом передбачено там адміністративну забудову. Крім того є величезна кількість обмежень, які накладає на цю ділянку історико-архітектурний план. Турбуватися про те, що це буде якийсь там «монстр» на цій складній ділянці не варто. Там дорога круто повертає і треба докласти чимало зусиль, щоб поява якогось об’єкта не завдала шкоди цій частині міста» , – переконує Веніамін Туз.

На Ковельщині збудують новий міст

У Ковельському районі поблизу села Дубове будують новий міст на автодорозі М 19 Доманове (на Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на Бухарест).

Старий залізобетонний міст неподалік села Дубове завдовжки 18 метрів був побудований у 1962 році та востаннє ремонтувався щеза Радянського Союзу, 40 років тому. Міст вже не відповідав сучасним навантаженням, тож його повністю демонтували, а на його місці почали зводити новий мостовий перехід завдовжки 24 метри.

Рух транспорту цією ділянкою здійснюється прокладеною тимчасовою об’їзною дорогою.

Що вже зроблено:

  • влаштовано буронабивні стовпи;

  • виконано роботи з армування та бетонування шафових стін та опорних тумб під балки;

  • проведено монтаж  перехідних плит та відкрилків, а також прогонових балок на гумові опорні частини;

  • влаштовано деформаційні шви.

Наразі мостовики працюють над армуванням накладної плити та пішохідного тротуару, згодом буде проведено їх бетонування.

Читайте також: Розшукують безвісти зниклу 38-річну лучанку (фото)

Попереду ще такі роботи з будівництва мосту:

  • влаштування організованого водовідведення з проїзної частини через установку для очищення стічних вод; 

  • гідроізоляція;

  • асфальтування проїзної частини в два шари;

  • монтаж бар’єрного і пішохідного огородження.

Рух транспорту новозбудованим мостом планують відкрити до вересня.

На Волині загасили дві спричинені розрядом блискавки пожежі в будинках

27 липня вранці на території області працівники пожежно-рятувальних підрозділів ліквідували 2 пожежі у житловому секторі, спричинені розрядом блискавки.

Вогнем зайнялися господарські споруди в селищах Стара Вижівка та Шацьк Ковельського району. Його оперативно приборкали рятувальники 16-ї та 11-ї державних пожежно-рятувальних частин ГУ ДСНС України у Волинській області.

Імовірна причина обох пожеж –  розряд блискавки. Остаточна причина пожежі та розмір збитків встановлюються.

На проспекті Волі у Луцьку не буде води

28 липня, із 9:00 до 14:00 буде тимчасово зупинено водопостачання у будинках на пр. Волі у Луцьку.

Читайте також: Пішов з дому два роки тому: шукають зниклого безвісти волинянина

Води не буде у будинках від №23 і до №44а включно, та вул. Сенатора, 1-3, у зв’язку із заміною аварійної ділянки мережі. 

Мешканцям вказаних будинків рекомендують завчасно подбати про запаси води.

У Луцьку вантажівка на смерть збила чоловіка

Сьогодні, 27 липня близько 9 ранку, на вулиці Конякіна у Луцьку, трапилася ДТП.

Водій автомобіля DAF здійснив наїзд на 53-річного чоловіка, який перетинав проїзну частину дороги поза пішохідним переходом.

Внаслідок ДТП пішохід загинув на місці пригоди.

На місці працювали відповідні служби.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook