Ірина Вахович впевнено перемогла Савчука та стала новим ректором ЛНТУ, Стало відомо, коли відбудеться другий тур виборів на посаду мера Луцька, На Волині чоловік вистрелив собі у живіт, Які партії проходять у Луцьку міську раду (результати виборів), На Волині після вакцинації паралізувало двох дітей, Екснардепа з Волині засудили до позбавлення волі у Швейцарії через відкати, – ЗМІ, В лікарні у Луцьку хворий на коронавірус чоловік скоїв самогубство, Залишилася маленька донька та дружина: помер військовослужбовець волинської бригади – такими були головні новини Волиніу четвер, 29 жовтня.

Читайте також: Мама залишає не вперше: у центрі Луцька знайшли загубленого хлопчика

Стало відомо, коли відбудеться другий тур виборів на посаду мера Луцька

Другий тур виборів на посаду міського голову Луцька відбудеться 15 листопада.

Нагадаємо, 25 жовтня відбулися місцеві вибори. У Луцьку ні один із кандидатів на посаду міського голови не набрав 50% голосів. Другий тур відбудеться між Ігорем Поліщуком та  Богданом Шибою.

На Волині чоловік вистрелив собі у живіт

Волинянин, 28 жовтня, ввечері, покінчив життя самогубством, бо не міг терпіти біль.

За даними правоохоронців, у середу в чергову частину Маневицького ВП ГУНП у Волинській області надійшло повідомлення про те, що за місцем проживання виявлено труп чоловіка 1952 року народження.  На місце події виїхала слідчо-оперативна група. У загиблого було вогнепальне поранення в області живота.  Біля тіла виявили не зареєстровану рушницю. 

Попередньо правоохоронці внесли відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 115 КК України з приміткою самогубство.

Які партії проходять у Луцьку міську раду (результати виборів)

Стали відомі остаточні результати виборів депутатів до Луцької міської ради.

Так, відповідно до підсумкових даних ТВК, до Луцької міської ради заходить шість політичних сил. Остаточний розподіл голосів виглядає так:

"За майбутнє" – 27,09% (13 депутатів);

"Європейська Солідарність"  – 18,61% (9 депутатів);

Громадянський Рух "СВІДОМІ"  – 9,78% (6 депутатів);

"Слуга народу" – 9,25% (5 депутатів);

ВО "Свобода"  – 9,16% (5 депутатів);

ВО "Батьківщина" – 7,04% (4 депутати).

На Волині після вакцинації паралізувало двох дітей

Два тижні тому в Любомлі у багатодітній сім’ї, за словами місцевого жителя, постраждало двоє малолітніх дітей. Після введення вакцини від поліомієліту, дівчатка перестали ходити. У медустанові спростовують цей факт.

За інформацією інсайдера, дві його племінниці (з етичних міркувань прізвища не вказуємо) вже понад 12 діб не можуть відійти від наслідків щеплення.

"Одна дівчинка накульгує, інша взагалі не могла ходити. Лікарі казали, що то побічна дія й має все пройти за два дні. Але симптоми не минули й через 9 діб. Правда, зараз обидві дитини вже відчувають кінцівки й можуть повільно рухатись самостійно. Батьки возили їх на масажі", – запевнив у телефонному режимі чоловік.

З одного боку, ризик ураження страшною хворобою – поліомієлітом, у інший спосіб, окрім щеплення, попередити не можна. Та батьки все ж вагаються, чи не нашкодить ця вакцина їх нащадкам.

"До нас протягом останніх тижнів ніхто з батьків з такими проблемами не звертався. Навіть, якщо щось таке й було, то до нас з причин побічної реакції вакцини ніхто не приходив", – наголосив генеральний директор ТМО Любомльського і Шацького районів Володимир Дибель.

Поки, окрім нещодавнього випадку в селищі Головне, жодних прикрих моментів щодо вакцинації в районі не траплялось. Більше того, навіть у ситуації зі смертю головенського підлітка, не доведено й досі, що це саме наслідки щеплення. Тож боятися вакцинації батькам не варто, запевняє Володимир Дибель.

Читайте також: Як кандидат у мери Ковеля від "Слуги народу" підробляє документи

Екснардепа з Волині засудили до позбавлення волі у Швейцарії через відкати, – ЗМІ

Колишній депутат Верховної Ради від "Народного фронту" Микола Мартиненко програв апеляцію у швейцарському суді у справі про відмивання 2,8 млн євро через швейцарську фінансову систему.

Таким чином залишається у силі вирок для Мартиненка та його співучасника Павла Скаленка.

Так, Мартиненка засудили до 28 місяців позбавлення волі, з них 16 місяців – умовно. Також він повинен відшкодувати 3,8 млн франків (3,5 млн євро) владі Швейцарії. Скаленко отримав 24 місяці умовного ув'язнення та штраф.

В лікарні у Луцьку хворий на коронавірус чоловік скоїв самогубство

Сьогодні, 29 жовтня в одній із лікарень міста Луцька, хворий на коронавірус чоловік покінчив з життям самогубством.

Як зазначили правоохоронці, сьогодні вранці до поліції надійшло повідомлення про те, що в одній із лікарень обласного центру Волині чоловік скоїв самогубство.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група.

Відомості про надзвичайну подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 115 (з прим. самогубство).

Залишилася маленька донька та дружина: помер військовослужбовець волинської бригади

Після важкої хвороби відійшов у вічність старший лейтенант волинської 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого Орест Сідельник.

"Ще один офіцер 51-ої окремої механізованої бригади поповнив ряди Небесного Легіону. Скільки вже воїнів останнім часом пішло у вічність від страшної хвороби?

Здолали мужньо ворога на війні, але цей ворог "Рак" виявився нездоланний, на жаль", – повідомив Богдан Макаров.

У нього залишилася молода дружина та маленька донька.

Читайте також: На Волині від коронавірусу помер чоловік

Ірина Вахович впевнено перемогла Савчука та стала новим ректором ЛНТУ

У Луцькому національному технічному університеті порахували голоси другого туру виборів ректора. Згідно з підрахунком доктор економічних наук, професор, голова Волинської обласної ради Ірина Вахович здобула впевнену перемогу.

Так, голоси розділилися таким чином:

Ковельський промислово-економічний коледж Луцького національного технічного університету: Ірина Вахович – 78, Петро Савчук – 3, 1 виборець не підтримав жодного кандидата.

Любешівський технічний фаховий коледж ЛНТУ: Ірина Вахович – 76, Петро Савчук – 26.

Технічний коледж Луцького національного технічного університету: Ірина Вахович – 66, Петро Савчук – 30.

Луцький національний технічний уніерситет: Ірина Вахович – 292, Петро Савчук – 213.

Загалом за Ірину Вахович голоси віддали 512 виборців, за чинного в.о. ректора ЛНТУ Петра Савчука – 272.

Отже, згідно з результатами голосування Ірина Вахович здобуває впевнену перемогу у виборах та стає офіційно ректором ЛНТУ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook