Елітний Rolls-Royce 75-річної лучанки за 350 тисяч доларів помітили у Монако (фото), На депутата Волиньради поскаржилися у прокуратуру через наклеп, У Луцьку мітингують "євробляхарі", Публічні образи, приниження та величезні премії: як директор луцького "Проліску" працює з підлеглими (відео) – такими були головні новини Волині у вівторок, 4 грудня.

Читайте також: Під Луцьком авто насмерть збило чоловіка: деталі

На депутата Волиньради поскаржилися у прокуратуру через наклеп

Депутата обласної ради Михайла Імберовського та директора обласного фонду Віктора Смолярчука звинувачують у вимаганні хабарів у громадян за надання послуг фонду.

Директор Волинського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі – Віктор Смолярчук та депутат Волинської обласної ради – Михайло Імберовський звернулися із заявою до прокуратури через наклеп колеги. За словами пана Віктора на одній із бюджетних комісій Волинської обласної ради, де розглядали дуже багато важливих питань для області, їхня колега – Людмила Кирда звинуватила директора фонду у тому, що він примушує громадян давати йому хабарі за те, що він відкриє людям кредит на будівництво житла.

Волинська обласна рада багато речей зробила стосовно фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. Ми прийняли такі рішення, які унеможливлюють взагалі корупцію, оскільки тих людей, яким такі кредити видають, відбирають взагалі не в Луцьку, і не в обласній раді. В ОТГ, районних радах створюють комісії і відбирають людей, яким вважають за потрібне видати пільгові кредити. Фонд виступає у якості виконавця і не має жодного відношення до коштів", – пояснює Михайло Імберовський.

Колегам-депутатам Людмила Кирда так і не пояснила звідки у неї така інформація. Тому у прокураторі прийняли заяву. Вимоги: провести перевірку по даному факту та спростувати не підтверджену інформацію щодо ніби вимагання у людей хабаря на надання послуг фонду.

У Луцьку мітингують "євробляхарі"

Під стінами Волинської ОДА у Луцьку зібрались власники автомобілів на іноземній реєстрації. Вони вимагають внесення змін до нещодавно прийнятих законів про розмитнення. Йдеться про ліквідування застави у розмірі вартості розмитнення авто при тимчасовому в’їзді, а також здешевлення розмитнення.

Учасники акції переконують, що вони не проти розмитнення "євроблях", однак наполягають, що вартість розмитнення має бути адекватною та не перевищувати вартості авто.

Також мітингарі задають питання президенту Петру Порошенку, який підписав вищезгаданий закон – чому він сам не їздить на Daewoo Lanos, а на іномарках за десятки мільйонів гривень.

Читайте також: Волинський нардеп поділився улюбленими книгами

Публічні образи, приниження та величезні премії: як директор луцького "Проліску" працює з підлеглими (відео)

У Луцькому реабілітаційному центрі "Пролісок" – скандал. Директор виписав собі премію на 50 тисяч гривень. Своїх помічників теж не обділив. Уся адміністрація центру регулярно преміюється чималенькими сумами, а також має надбавки до зарплати за шкідливість. А звичайні педагоги та реабілітологи, які безпосередньо щодня працюють з дітьми, отримують премію лише до професійних дат у розмірі, як повідомляють працівники, 200 гривень.У Міжнародний день людей з інвалідністю у Центрі спалахнув величезний скандал – працівники, не витримуючи тиску, пишуть заяви на звільнення.

Олександр Ростиславович переконує, що 50 тисяч гривень – це премія за три роки сумлінної роботи, мовляв протягом цього часу він не преміювався, тому й вийшло стільки багато. Але у "Проліску" вже побувала контрольна ревізійна комісія, яка перевірила документи і дійшла висновку – премії виписані незаконно. Ба більше, у документах вказано, що така премія виписана за півроку "важкої та напруженої" роботи. Окрім того, працівники Центру повідомили, що преміювання здійснювалось щокварталу з червня 2017 року. 

Але не лише директор отримує такі премії. По секрету, не на камеру, працівники адміністративного корпусу зізнаються – десятки тисяч премій отримує певне коло людей. Але більшу частину грошей, які їм виписували, вони змушені були віддати директору.

Елітний Rolls-Royce 75-річної лучанки за 350 тисяч доларів помітили у Монако (фото)

Rolls-Royce Wraith 2014 року випуску, ціна якого становить близько 350 тисяч доларів, зареєстрований на 75-річну жительку Луцька, помітили в Монако. 

Відповідно до даних реєстру МВС, авто зареєстровано на Заброварну Марію Ананіївну 1943 року народження – дружину покійного екс-ректора СНУ, професора Богдана Заброварного. Водночас, 75-річна жінка є свекрухою працівниці львівської митниці ДФС, на яку завели кримінал через декларування неправдивих відомостей щодо своїх статків.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter