Помер завідувач відділення Луцького пологового будинку, Весна підніме келихи тюльпанів: під Луцьком – неймовірна виставка весняних квітів (фото), Повідомили деталі трагічної смерті військового на Волині, На Волині судять колишню очільницю громади, яку затримали на хабарі, Яка доля волинського санаторію "Згорани" – такими були головні новини Волині у п'ятницю, 5 березня.

Читайте також: У Луцьку жінка за кермом буса знесла електроопору (фото)

Весна підніме келихи тюльпанів: під Луцьком – неймовірна виставка весняних квітів (фото) 

Поблизу Луцька усі охочі, хто хотів помилувати око красою, міг завітати на виставку-продаж весняних квітів, яку організували власник підприємства "Лілі-Лайн" Олександр Подзізей та директорка тепличного господарства Тетяна Пашковська.

Аби гості могли сповна поринути у квіткову атмосферу, організатори створили багато чкудових фотозон, де відвідувачі могли сфотографуватися: це оббиті оксамитом антикварні крісла, рояль, човень з квітами, лісовий куточок, таємна скриня з квітами, чарівний годинник та інші. 

Повідомили деталі трагічної смерті військового на Волині

4 березня, у Рожищі виявили тіло молодого військового, який вчинив самогубство.

Як повідомили в пресслужбі ГУНП у Волинській області, близько 19:00 до правоохоронних органів надійшло повідомлення про те, що у Рожищі на горищі власного будинку вчинив самогубство місцевий житель. Чоловікові було 25 років.

Під час огляду загиблого слідів насильницької смерті правоохоронці не виявили, тіло направили на судово-медичну експертизу.

На Волині судять колишню очільницю громади, яку затримали на хабарі

Справу щодо вимагання та отримання хабара ексголовою Гіркополонківської ОТГ Ніною Симонович та її чоловіком, колишнім депутата сільради Віктором Симоновичем розглядають у суді. Подружжя затримали на отриманні 50 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Нагадаємо, подружжя – ексголову ОТГ Ніну Симонович і колишнього депутата сільради Віктора Симоновича, який входив до складу земельної комісії, – затримали на отриманні хабара ще в липні 2019 року. Як міру запобіжного заходу тоді їм обрали домашній арешт. Родина оскаржувала рішення у Волинському апеляційному суді, однак безрезультатно.

Зараз справу розглядають у Луцькому міськрайонному суді. Обвинувачені своєї вини не визнають і переконують, що їх підставили.

Вже наступного судового засідання почнуть допитувати свідків. Їх нараховується 35 осіб.

Читайте також: На Волині знайшли повішеним чоловіка

Яка доля волинського санаторію "Згорани"

Волинська обласна рада попереднього скликання прийняла рішення про реорганізацію санаторію "Згорани" шляхом приєднання його до санаторію "Лісова пісня". Наразі ж у колективу та нинішнього складу Волиньради уже є декілька варіантів, що чекає на заклад в майбутньому.

"Санаторій в Згоранах був переданий "Лісовій пісні". Керівник уже почала робити там ремонт. У нас зараз є дуже багато варіантів, які ми моделюємо. Частину можливо потрібно буде передати Головненській ОТГ, оскільки у них є проблема зі школою. А там чудова школа з класами, спортзалами, яку можна буде запускати", – зазначив Григоій Недопад.

Помер завідувач відділення Луцького пологового будинку

Відійшов у вічність виданий медик, завідувач відділення анестезіології з палатами інтенсивної терапії Луцького клінічного пологового будинку Філіпчук Микола Аркадійович.

"З сумом повідомляємо, що сьогодні відійшов у вічність Заслужений лікар України, наш колега – Філіпчук Микола Аркадійович", - зазначає Ірина Горавська.

Прощання відбудеться завтра, 6 березня, на міському кладовищі села Гараджа о 16-ій годині.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook