Лучани скаржаться на російськомовний репертуар у місцевому закладі харчування; Вночі чоловік з ножем кидався на людей та побив жінок; Волинський обласний протитуберкульозний санаторій залишився без керівника; У місті на Волині троє хворих на коронавірус перебувають у реанімації; Волинян вчергове попереджають про ймовірне затоплення присадибних ділянок; У луцькому костелі поминуть відомого краєзнавця Вальдемара Пясецького; На місці Старого ринку просять облаштувати тимчасову стоянку та автокінотеатр – такими були головні новини Волині 5 липня.

Читайте також: Де 6 липня на Волині не буде світла (адреси)

Лучани скаржаться на російськомовний репертуар у місцевому закладі харчування

Лучанка Ірина Островська-Коц скаржиться на російськомовний репертуар у місцевому закладі харчування.

За словами лучанки на літньому майданчику одного із закладів Луцька лунає російськомовний репертуар. А саме, мова йде про заклад "Osteria".

"Російськомовний репчик, піражков, знову російськомовний репчик. Щось, схоже на шансон і з словами: "Ні рубля ля-ля". Сьогодні чоловік мій не втримався і зробив таки зауваження персоналу літнього майданчика "Osteria", воно ж "Patio di Fiori". Хазяїн –Володимир Пащенко, – той самий, хто був колись "активістом" Майдану у Луцьку. Пам'ятаєте червону курточку?

У цей час він сидів за одним із столиків і його, вочевидь, репертуар влаштовував. Думаю, він переконаний, що оця, "господіпрости", музика, має влаштовувати і мене, і моїх дітей, і ще кільканадцять сусідів, вікна яких виходять на оцей бік", – пише обурена лучанка.

У місті на Волині вночі чоловік з ножем кидався на людей та побив жінок (відео)

У Ковелі п’яний чоловік з ножем поранив товариша, побив жінок, які намагались його заспокоїти, а потім напав на перехожих. Салося це у ніч на 5 липня на вулиці вул. Володимирська, 87.

За словами, компанія людей під час розпивання спиртних напоїв щось не поділила.

Двоє чоловіків, які були в компанії, вибігли на двір та почали битися. В одного з них був ніж і він своєму "товаришу" розмалював спину. Потім почав нападати на перехожих, бити скло в машинах.

Жінки почали заспокоювати неадекватного чоловіка, тож він кинувся з кулаками і на них.

Читайте також: Письменниця з Волині отримала відзнаку на "Коронації слова"

Волинський обласний протитуберкульозний санаторій залишився без керівника

На Волині звільнили директора комунального підприємства "Обласний протитуберкульозний санаторій для дорослих" Волинської обласної ради. Про це йдеться у розпорядженні голови Волинської обласної ради Ірини Вахович.

"Звільнити тимчасово виконувача обов’язків директора комунального підприємства "Обласний протитуберкульозний санаторій для дорослих" Волинської обласної ради Смоковича Якова Феодосійовича з 03 липня" 2020 року, у зв’язку із реорганізацією комунального підприємства "Обласний протитуберкульозний санаторій для дорослих" Волинської обласної ради, на підставі пункту 1 статті 40 Кодексу законів про працю України", – йдеться у тексті документу.

У місті на Волині троє хворих на коронавірус перебувають у реанімації

За останню добу в Нововолинську методом ПЛР підтверджено шість нових випадків коронавірусної хвороби. Загалом станом на 5 липня у Нововолинську зареєстровано 168 випадків захворювання на Covid-19, які підтверджені лабораторно. 113 людей одужали. 8 випадків летальні. Про це повідомили в Нововолинській міській раді.

Наразі у Нововолинській ЦМЛ стаціонарно лікується 19 пацієнтів, хворих на коронавірус: 11 жителів міста і 8 іногородніх (Іваничівський р-н – 3, Горохівський р-н – 1, Локачинський р-н-4). Зокрема, в інфекційному відділенні перебуває 9 жителів міста та 7 іногородніх пацієнтів. У реанімаційному – 3 хворих, 2 жителі міста та 1 іногородній.

Два нововолинці, які мають коронавірусну хворобу, лікуються в обласній лікарні, а ще 34 отримують лікування амбулаторно.

Читайте також: На Волині затримали чималу партію контрабандного тютюну (фото/відео)

Волинян вчергове попереджають про ймовірне затоплення присадибних ділянок

У басейнах Прип'яті, Прута та Сірету очікується підйом рівня води. Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

"За даними УкрГідрометцентру, 5-6 липня на річці Прип'ять у створі посту Річиця, при подальшому пiдйомi рiвня води з добовою iнтенсивнiстю 1-3 см за добу, можливе досягнення вiдмiтки затоплення присадибних ділянок в селі Пiдгiр'я (Ратнiвський р-н, Волинська обл.)", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у зв’язку з очiкуваними значними опадами в гiрськiй частинi, протягом 4-5 липня, на рiчках басейнiв Прута та Сiрету очiкується змiна гiдрологiчного режиму з пiдйомами рiвнiв води на 0,2-0,7 м над рiвнями. У мiсцях випадiння сильних злив можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку.

У луцькому костелі поминуть відомого краєзнавця Вальдемара Пясецького (фото)

У луцькому костелі відбудеться поминальна служба світлій пам'яті відомого краєзнавця Вальдемара ПясецькогоПро це у фейсбуці написав луцький фотограф Віктор Чухрай.

У понеділок, 6 липня, в кафедральному костелі Петра і Павла відбудеться поминальна служба світлій пам'яті Вальдемара Пясецького.

"Дієцезія і родина запрошує усіх, хто знав і пам'ятає цю шановну людину", – йдеться в дописі.

Нагадаємо, в понеділок, 29 червня, помер відомий луцький краєзнавець Вальдемар Пясецький, який був людина-легенда міста. Народився 5-го січня 1934 року. Дослідник не просто відкрив лучанам багато невідомого про найпотаємніші закутки обласного центру, а й чимало кого захопив краєзнавством.

Читайте також: У МОЗ повідомили, чи готова Волинь до послаблення карантину

На місці Старого ринку просять облаштувати тимчасову стоянку та автокінотеатр

До оголошення результатів всеукраїнського конкурсу на найкращу концепцію облаштування території, прилеглої до Луцького замку, та початку робіт на звільненому від контейнерів місці ринку "Центральний" тимчасово можна облаштувати стоянку транспорту та автомобільний кінотеатр.

Таку петицію 3 липня зареєстрував Дмитро Климук. Підписати її протягом наступних 14 діб можна за посиланням.

Як звернув увагу чоловік, понад місяць тому працівники муніципальної варти здійснили демонтаж металевих конструкцій на лівій частині ринку "Центральний", що на вулиці Глушець, 1. Площа вивільненої земельної ділянки складає більше як пів гектара.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook