Від удару автомобіль перекинувся: у Луцьку – автотроща (відео), До Луцька продовжили маршрут потяга «Львів-Луцьк», Прогнилий міст, який обвалився на трасі «Луцьк-Львів», за часів Порошенка урочисто відкрили після псевдоремонту (відео) – такими були головні новини Волині 5 травня.

Читайте також: Судитимуть двох посадовців ДП «Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області», які вимагали від підприємців «відкати»

Від удару автомобіль перекинувся: у Луцьку – автотроща (відео)

У Луцьку сталася дорожньо-транспортна пригода за участі двох автомобілів.

Читайте також: На Волині невідомий на Жигулях збив чоловіка та втік з місця події

Відповідне відео з місця події опублікувала у Facebook Ірина Мельникова.

За словами очевидців, аварі сталася близько 16 години, біля ТЦ «Імідж» на вулиці Рівненській.

Від удару один автомобіль перевернувся. Обидві автівки отримали механічні ушкодження.

Як повідомили ІА Волинські Новини в швидкій, в аварії постраждали двоє водіїв та один пасажир. Їх госпіталізували у міську клінічну лікарню.

На місці працювала слідчо-оперативна група.

До Луцька продовжили маршрут потяга «Львів-Луцьк»

З 6 травня поїзд № 701/702 «Львів-Чернівці» курсуватиме до Луцька. Це допоможе розвантажити автошляхи та зменшити затори, які утворилися через обвал автомобільного мосту в селі Гайок на автодорозі «Львів-Луцьк».

Читайте також: На Волині змінили графік руху поїздів

До Львова цей поїзд прибуватиме діючим розкладом, потім о 09:51 вирушатиме до Луцька та прибуватиме на кінцеву станцію о 14:25. Зворотно поїзд відправлятиметься з Луцька о 14:45 і прибуватиме до Чернівців о 23:14, – передає galinfo.

Укрзалізниця постійно проводить моніторинг транспортної ситуації в країні та оперативно реагує на зміни. Корегування маршруту поїзда до Луцька є актуальним з огляду на проблеми з автоперевезеннями на цьому напрямку та збільшення мобільності населення під час подовжених вихідних.

Прогнилий міст, який обвалився на трасі «Луцьк-Львів», за часів Порошенка урочисто відкрили після псевдоремонту (відео)

Стали відомі нові подробиці щодо ситуації з мостом, який упав, через річку Західний Буг. Як виявилося, трасу Н-17 Львів-Луцьк, до складу якої входить цей міст, в 2017 році після ремонту урочисто відкрив Володимир Кістіон – віцепрем’єр часів президентства Петра Порошенка.

Читайте також: Обвалений міст на трасі Луцьк – Львів просів ще минулого тижня, але рух не припинили навіть для фур

Про це пише у соцмережі директор Інституту публічної політики та консалтингу Сергій Биков, передає ТСН.

Тоді 60 км дороги і 4 мости «відремонтували» за 456 млн грн.

«Результати» ремонту «ми побачили 3 травня, коли один з «відремонтованих» мостів 1960 року впав», – зазначає Биков.

За його інформацією, підопічні Кістіона називали ремонт середнім, але насправді на дорозі тільки оновили верхній шар асфальту, не оновивши основу. Через низьку якість робіт шляхопровід продовжував залишатися в аварійному стані і по ньому далі їздили перевантажені фури.

«По новому асфальту з абсолютно прогнилою основою. Далекобійники навіть у страшному сні не могли уявити, що хлопці Порошенка додумаються постелити новий асфальт на гнилу основу моста, якому виповнилося 57 років. Це було воістину «велике крадівніцтво», як прийнято у Петра П’ятого», – пише Биков.

Читайте також: В обвалі мосту на трасі «Луцьк-Львів» звинуватили водіїв

Він зазначає, що зараз дороги і мости ремонтують комплексно, замінюючи основу дороги і оновлюючи несучі конструкції мостів. Фактично влада будує нові дороги і зводить нові мости, а не як раніше «там підтерли, тут підфарбували, а тут спиляли», додає експерт.

Що стосується моста, який обвалився на Львівщині, то в 2020 році його, незважаючи на недавній «ремонт», все-таки включили до переліку об’єктів великої реконструкції мостів за програмою «Велике будівництво». Якраз в найближчі місяці дорожники повинні були приступити до роботи. Тепер його будуть зводити заново. На мосту також встановлять пункти вагогабаритного контролю, щоб не перевантажувати його.

Укравтодор, своєю чергою, обіцяє, що відбудова мосту через річку Західний Буг на дорозі Н-17 Львів – Радехів – Луцьк, який обвалився у понеділок, 3 травня, розпочнеться у максимально короткі терміни. Наразі організовано об’їзд за схемою (напрямок зі Львова): доїжджаєте до міста Кам’янка-Бузька, там здійснюєте поворот ліворуч і їдете у напрямку міста Великі мости.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook