Контрафактний алкоголь на Волині: хто споює волинян та хто за цим стоїть?, Скандал на луцькому автовокзалі: вночі намагалися незаконно демонтувати магазин підприємця, Волинянин віз до Польщі двох жінок у сексуальне рабство, У Луцьку людей змушують платити за утеплення будинку, на яке вони не погоджувались, Застілля з сальмонелою: на кухні ресторану волинського нардепа знайшли кишкову паличку, "Дитину мало не замотало під колесо маршрутки": як водії громадського транспорту перевозять пасажирів у Луцьку – такими були головні новини Волині у вівторок, 7 серпня.

Читайте також: Громада на Волині відсвяткувала першу річницю створення

Скандал на луцькому автовокзалі: вночі намагалися незаконно демонтувати магазин підприємця

Сьогодні, 7 серпня о 2 годині ночі намагалися незаконно демонтувати магазин поблизу автостанції.

Цієї ночі під час спроби знесення вказаної споруди постраждало майно − холодильники, які були всередині. На місце події викликали поліцію. Зараз очікують слідчо-оперативну групу.

На автостанцію прибули директор департаменту інфраструктури та туризму Іван Мирка та радник голови ОДА Денис П'ятигорець. Вони вирішили вести перемовини з керівництвом автостанції за зачиненими дверима, без присутності журналістів.

Цікаво, що Юрія Геруна на перемовини не запросили.

Волинянин віз до Польщі двох жінок у сексуальне рабство

В пункті пропуску "Ягодин" затримано волинянина при спробі вивезення на територію Республіки Польща двох громадянок України задля їх подальшої сексуальної експлуатації.

Затримання відбулося за процесуального керівництва прокуратури Волинської області працівниками міжрайонного оперативно-розшукового відділу (з місцем дислокації населений пункт Луцьк) оперативно-розшукового управління Північного регіонального управління Держприкордонслужби України та слідчого управління Головного управління Національної поліції в області в рамках кримінального провадження про торгівлю людьми.

Читайте також: У лучанки вкрали телефон в примірочній магазину

У Луцьку людей змушують платити за утеплення будинку, на яке вони не погоджувались

Cправжній скандал розгорівся в одному з луцьких ОСББ поміж головою ОСББ Юлією Сабатюк та пенсіонерами. Теплий кредит, який мав би усім покращити життя, обернувся катастрофою. Адже, окрім комунальних послуг, люди окремо платять майже по тисячі гривень за кредит та за утримання будинку. А платити потрібно 7 років.

Жителі будинку розповідають, що голова ОСББ набрала кредитів на будинок без їхньої згоди. Хоча насправді частина мешканців погодилась на кредит, а частина категорично відмовилася, але кредит розбили на всіх.

Тепер людям приходять чималенькі платіжки, у розрахунках за комунальні послуги є навіть спеціальний пункт під назвою "ремонтний фонд".

Платіжки приходять з лютого місяця і це нібито за кредит на утеплення будинку.

Обурені пенсіонери пішли до банку щоб запитатися скільки ще часу приходитиме дивна платіжка, на що їм відповили, що це банківська таємниця, яку вони не можуть розголошувати.

Застілля з сальмонелою: на кухні ресторану волинського нардепа знайшли кишкову паличку

На кухні готельно-ресторанного комплексу "Садиба на джерелах", який належить волинському нардепу Сергію Мартиняку, знайшли сальмонелу та бактерії групи кишкової палички.

Нагадаємо, що зараз проходить епідеміологічне розслідування спалаху сальмонельозу, який виник після святкування весілля в цьому ж закладі, розташованому в с. Ромашківка Ківерцівського району.

Варто також зазначити, що молодят обрахували та надурили зі спиртним на чималеньку суму – такий "сервіс" вони оцінили лише після святкування.

За результатами бактеріологічного обстеження у хворих підтверджено діагноз сальмонельоз. Перші захворілі вже виписані з інфекційної лікарні.

Читайте також: Волиняни можуть залишитись без субсидій

"Дитину мало не замотало під колесо маршрутки": як водії громадського транспорту перевозять пасажирів у Луцьку

Волиняни все частіше скаржаться на маршрутників та їхній спосіб перевезення пасажирів. 

Люди обурені вічними перегонами водіїв у погоні за грішми. Адже маршрутники часто забувають, що везуть пасажирів та забувають за техніку безпеки.

Одним із таких випадків поділилася лучанка Zhenya Kushniruk у групі "Теревені про Луцьк" у Facebook:

"Я з подругами сіли в маршрутку "Луцьк-Рожище" АС7608АІ в селі Рокині 2. З нами були малі діти: хлопчик 9 років і дівчинка 3 роки. Ми зайшли, оплатили та зайняли місця (стоячи). Водій бачивши, що пасажири ще добре не втигли сховати гаманці і взятись за поручні для безпеки, рушив вперед, потім різко затормозив і я майже не полетіла в передню частину салону", – пише дописувачка.

"Потім, коли ми виходили на зупинці в с. Боголюби водій майже не зробив велику біду. Спочатку вийшла дівчина, потім ми почали виходити, але водій почав рушати і зачиняти двері. Ми вигукнули, що тут ще виходять з дітьми. Він притормозив але швидко знову почав рушати і зачиняти двері, в той час як маленька дівчинка була вже однією ногою на тротуарі. Ми знову почали вигукувати, що виходять з дітьми і невже не видно у дзеркало бокового виду. Дитину майже не замотало під колесо маршрутки", – зазначає обурена жінка.

Контрафактний алкоголь на Волині: хто споює волинян та хто за цим стоїть?

Люди аби зекономити, купують випивку "з під прилавка". Однак, купуючи небезпечний сурогат, не задумуються про жахливі наслідки вживання такого алкоголю.

На сьогодні в Україні бізнес на продажі алкогольних напоїв з підробленими акцизними марками є найбільш прибутковим. Такий вид заробітку на алкоголі називається "друга форма". 

Практично у кожному сільському магазині на Волині можна купити пляшчину "оковитої" "з-під прилавка" за зниженою ціною.

Але найцікавішим є те, що і місцева влада, і дільничі та зрештою і правоохоронні органи знають про стихійний продаж "шмурдяка", який несе за собою небезпеку для здоров’я та життя людей, проте ніхто з цим не бореться. Тож постає питання: хто стоїть за цим бізнесом? Хто покриває "бізнесменів", які свідомо труять людей? Невже захисники порядку мають "долю" у подібних справах? Адже як ще можна пояснити бездіяння правоохоронців стосовно місцевих "розливайок".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter