На Волині посадовців держслужб спіймали на отриманні "солідного" хабара, На Волині жебракує ром, одягнений у форму ЗСУ (відео), У Луцькій міськраді помер посадовець, На Волині за годину роботи нових радарів зупинили понад 10 авто, які перевищували швидкість, Відремонтував дах клейонкою та горщиками для квітів: у Луцькому ОСББ скандал через шахрайські схеми керівника, У Луцьку утеплять усі школи та садочки – такими були головні новини Волині у понеділок, 8 жовтня.

Читайте також: У Луцьку в "Там-Тамі" продають російський хліб

На Волині жебракує ром, одягнений у форму ЗСУ (відео)

У Ковелі "інвалід-"циганором" жебракує у формі ЗСУ, щоб випросити більше грошей.

"Ковельчани, будьте уважні та розслудливі. Біля входу в супермаркет "Салют", що на привокзальному районі сидить інвалід – "циганором", який вирішив одягнути форму Збройних Сил України, щоб випросити у ковельчан більше грошей. На який цинізм готові піти ці паразити, щоб отримати максимальну вигоду?", – написав Олександр у дописі.

"Старався говорити з ним максимально спокійно. Боюсь, що наступного разу буде інакше. А що б ви зробили в цій ситуації?"

У Луцькій міськраді помер посадовець

Сьогодні, 8 жовтня помер заступник начальника господарсько-технічного відділу Луцької міської ради Георгій Вікторович Барась.

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, заступники міського голови, депутати, виконавчий комітет та колектив міської ради висловлюють щирі співчуття рідним та близьким з приводу передчасної смерті Георгія Вікторовича.

"Вічна пам’ять про нього назавжди залишиться у наших серцях", – повідомляють у мерії.

На Волині за годину роботи нових радарів зупинили понад 10 авто, які перевищували швидкість

Волинські патрульні почали використання пристроїв вимірювання швидкості TruCam.

Відсьогодні на двох дорогах у Волинській області патрульні почали використовувати засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів – пристрої вимірювання швидкості TruCam. Це дороги Н-22 (Устилуг-Луцьк-Рівне) та М-07 (Київ-Ковель-Ягодин). Увага приділяється тим ділянкам трас, які є аварійно небезпечними.

Лише за 1 годину, у с. Березовичі, що на автодорозі Н-22, інспектори зупинили понад десять водіїв, які перевищували допустиму швидкість у населених пунктах 50 км/год. Сьогодні поліцейські Ольга Наумчук та Віктор Чернюк лише попереджали водіїв про порушення, а з 15 жовтня вже виноситимуть постанови. Перевищення швидкості на понад 20 кілометрів тягне накладення штрафу 255 гривень, на понад 50 кілометрів – 510 гривень.

Читайте також: У селі на Волині урочисто відкрили спортивно-ігровий майданчик

Відремонтував дах клейонкою та горщиками для квітів: у Луцькому ОСББ скандал через шахрайські схеми керівника

Справжнє ноу-хау придумав голова луцького ОСББ Петро Лавренюк. Відремонтував дах за допомогою горшків для вазонів, на які, до слова, як стверджують мешканці, списав 60 тисяч гривень. Між тим, у квартирі під порепаною покрівлею під час кожного дощу – природній душ. І це не єдина проблема у цьому ОСББ.

Люди обурені діяльністю голови об'єднання, адже внески на утримання будинку вони платять справно, а робіт з благоустрою – жодних. Будинок доведений до критичного стану, фінансових звітів люди не можуть добитись, а роботи, про які, все ж таки, прозвітував голова, не виконані. На керівника ОСББ Петра Лавренюка люди написали заяву в прокуратуру. Між тим, чоловік тихенько серед ночі виїхав з квартири. 

Окрім даху, який протікає і поремонтований старою клейонкою та горщиками від квітів, у квартирі на першому поверсі постійно прориває каналізацію. 

У Луцьку утеплять усі школи та садочки

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад повідомив, що невдовзі усі навчальні заклади міста матимуть сучасний привабливий та утеплений фасад.

"У школах та садочках Луцька (більше 30-ти об’єктів) буде впроваджено ряд енергозберігаючих заходів, серед яких – утеплення фасадів, заміна вікон, дверей та покрівель, термомодернізація мереж та багато інших. Навчальні заклади відповідатимуть європейським стандартам, отримають сучасний та привабливий зовнішній вигляд, приміщення стануть значно теплішими й комфортнішими для дітей та дорослих, а економія на енергоносіях сягатиме близько 5 млн грн щороку. Такі масштабні зміни стали можливими завдяки співпраці з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО)".

На Волині посадовців держслужб спіймали на отриманні "солідного" хабара

У Володимир-Волинському районі посадовців ДСНС та Держпродспоживслужби спіймали на отриманні хабара. Нечисті на руку працівники відомств вимагали солідну суму за неперешкоджання підприємницькій діяльності – роботі нелегальної АЗС. Співробітники Департаменту захисту економіки та слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в області взяли посадовців "на гарячому".

Кожен отримав хабар у розмірі 6 тисяч гривень. Корупціонери брали гроші частинами у кілька етапів. Цікаво, що окрім грошей, інспектор Володимир-Волинського міжрайонного відділу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області та начальник Володимир-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби отримали по 100 літрів пального від "бізнесменів".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter