У селі під Луцьком п'яний водій на іномарці злетів у кювет: пасажири втекли в місця ДТП; Волинський митник Юрій Терещук розповів про елітні броньовані автівки, які розмитнили, як звичайні; У Луцьку біля нічного клубу чоловіку проломили череп; Ремонт Світязя: куди зникає вода з найглибшого озера країни; У Луцьку неповнолітній студент займався сутенерством - такими були головні новини Волин 8 грудня.

Читайте також: Лучанину, який на смерть збив жінку і втік, повідомили про підозру

У селі під Луцьком п'яний водій на іномарці злетів у кювет: пасажири втекли в місця ДТП (фото)

У селі Рованці Луцького району (навпроти ресторану "Чевермето") автомобіль BMW злетів у кювет та перекинувся.

ДТП сталася 7 грудня близько 23 години. Двоє пасажирів втікли з місця ДТП, водія було затримано, після освідування виявилося, що він був у стані алкогольного сп’яніння.

На місце аварії прибули поліція, карета швидкої та пожежна, але попри те, що ніхто з пасажирів не був пристебнутий пасками і не спрацювали подушки безпеки, допомоги медиків і пожежників не потрібно було.

Волинський митник Юрій Терещук розповів про елітні броньовані автівки, які розмитнили, як звичайні, – ЗМІ

Волинський митник телефонував знайомому підприємцеві і розповів, що на митниці є кілька дорогих броньованих машин, розмитнених, як звичайні. На них потрібно робити донарахування. Але "фірма знайома", тому запитував підприємця, "чи є предмет даного питання". Ніби натякаючи, що за певну винагороду можна було б пропустити і без донарахування.

Аудіофайли розмови одного з волинських митників із підприємцем надійшли на електронну адресу інтернет-видання.

На них, голос, схожий на голос заступника начальника Волинської митниці Юрія Терещука, розповідає підприємцеві, що йому якийсь Шмондєр "понадавав пару дорогих машин" типу "Майбах". Нібито вони надійшли на розмитнення як прості, а насправді вони – броньовані.

Читайте також: Військовослужбовці волинської бригади отримали почесні нагороди від президента

У Луцьку біля нічного клубу чоловіку проломили череп

Під час бійки поблизу нічного клубу "Голівуд" у Луцьку одному з її учасників проломили череп. Чоловік, який наніс травму, відбувся штрафом. 

Під час суду встановили, що 14 грудня минулого року обвинувачений близько 5 години знаходився поблизу нічного клубу "Голівуд" на вулиці Євгена Сверстюка.

Так, в ході словесного конфлікту із потерпілим обвинувачений вдарив його по голові, внаслідок чого той отримав перелом скроневої кістки. Отримані травми відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень.

Ремонт Світязя: куди зникає вода з найглибшого озера країни

Влітку цього року Шацькі озера, які знаходяться на Волині, почали стрімко міліти.  Вода змінює ландшафти та місцевих мешканців.

Люди. Щосереди у Світязі базарний день. День, коли можна не тільки скупитися, але й почути усі важливі новини і плітки. І вже кілька місяців головна тема: що буде з туристами?

Тут живе менше двох тисяч людей. Більшість із них заробляють на туристах, здають хати, печуть пончики чи коптять рибу. В цьому селі розташована адміністрація Шацького національного природного парку. Саме навколо нього обертається усе місцеве життя.

"Як є туристи – нам добре. А як нема, то всі шукають, де поїхати на заробітки. До Польщі нам 20 км, до Білорусі 30", – розповідає місцева мешканка пані Оля, яка вже кілька років торгує на місцевому ринку.

Читайте також: На кордоні з Польщею утворилася масштабна черга

У Луцьку неповнолітній студент займався сутенерством

Луцький міськрайонний суд виніс вирок неповнолітньому студенту Луцького ВПУ будівництва та архітектури за сутенерство. 

Неповнолітній, усвідомлюючи що він робить і як на цьому можна заробити, запропонував дівчині зайнятись проституцією при його посередництві, на що остання погодилась. За угодою він мав підшукати клієнтуру, гарантувати повії нагляд та опіку. Тож у приміщенні готелю на проспекті Відродження, 15 в Луцьку, він таки звів знайому з клієнтом за гроші в сумі 1000 грн. За сутенерство жінка перерахувала звіднику на картку 438,75 грн.

При підготовки справи неповнолітній свою вину визнав. А 30 вересня 2019 року уклав з прокурором угоду про вину. Суд виніс вирок: 1 рік та 6 місяців умовно.

У Луцьку затримали чоловіка, який "замінував" торговий центр

Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України, йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Учора ввечері по 20 годині на лінію служби 102 поліції зателефонував невідомий чоловік і розповів, що в Луцьку в одному з торгових центрів закладено вибухівку. Про це повідомляє поліція Волині.

На місце відразу виїхала слідчо-оперативна група, спеціалісти вибухотехнічного відділу Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook