Порошенко вшанував пам'ять жертв Волинської трагедії у Польщі, Президент Польщі прибув до Олики, На Волині поліцейські вилучили у відпочиваючих наркотики, На Ковельщині відкрили меморіальну дошку герою АТО − такими були головні новини Волині у неділю, 8 липня.

Читайте також: Гра зі смертю: як підлітки розважаються на мосту у Києві

Порошенко вшанував пам'ять жертв Волинської трагедії у Польщі

Президент України Петро Порошенко перебуває з візитом у Польщі, метою якого є траурні заходи Волинської трагедії в селі Сагринь Люблінського воєводства.

На початку свого виступу він подякував українській громаді в Польщі і нагадав про глибоке коріння українсько-польської дружби.

За словами Порошенка, події 1944 року, коли було вбито сотні українців і поляків, стали однією з чорних сторінок нашої спільної історії, дослідженням якої українські і польські історики повинні займатися спільно, задля уникнення політизації історичної пам'яті.

Читайте також: В одному із волинських готелів знайшли труп чоловіка

Президент Польщі вже прибув до Олики

В рамках свого візиту до України президент Республіки Польща Анджей Дуда відвідує селище Олика Ківерцівського району, де знаходиться замок родині Радзивілів, в якому нині розташована обласні психічна лікарня, та старе католицьке кладовище.

Як зазначив віце-консул генконсульства Польщі в Луцьку Марек Запур, візит президент Дуди в Луцьку приватний.

Місцеві мешканці селища стоять уздовж дороги, зустрічаючи поважного гостя.

Молодь тримає плакати: шануємо історію, єднаймося заради миру в Європі, спільна історія − спільне сьогодення.

Читайте також: В одній зі шкіл на Волині проведуть капітальний ремонт

На Волині поліцейські вилучили у відпочиваючих наркотики

Інспектори патрульної поліції під час відпрацювання села Хрінники Демидівського району Рівненщини вилучили у відпочиваючих із Здолбунова, Луцька та Рівного метамфетамін, марихуану та амфетамін.

Вже сьогодні у 18-річного відпочиваючого з Луцька поліцейські вилучили марихуану, а у 24-річного волинянина – метамфетамін. 

За всіма фактами незаконного зберігання наркотиків відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Луцьку, 9 липня, на деяких вулицях припинять подачу гарячої води

На Ковельщині відкрили меморіальну дошку герою АТО

На Ковельщині відкрили меморіальну дошку Миколі Яворському, який загинув на російсько-українській війні.

З 2016 року виконував  військове завдання у зоні проведення АТО в складі  14-ої окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. На жаль,  16 березня 2017 року  героїчно загинув при виконанні військового обов’язку, внаслідок мінометного обстрілу опорного пункту поблизу села Лобачеве  Новоайдарського  району Луганської області.

Він похований на місцевому кладовищі, до його могили не заростає стежинка, адже  сюди ідуть не лише  рідні та друзі, її не оминають жителі усієї громади. За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Миколу Васильовичу Указом Президента України № 138/2017 від 22 травня 2017 року нагороджено орденом "За мужність" III ступеня (посмертно). Пам’ять  про захисника України свято бережуть на малій батьківщині, а відтак  8 травня цього року на фасаді місцевої школи була офіційно відкрити меморіальна дошка  Миколі Яворському.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter