У селі неподалік Луцька струмом вбило чоловіка; Голова Волинської ОДА влаштував перепалку з журналісткою, а президент його зупинив; Президент Зеленський інспектує ремонт автомобільної дороги на Волині; У туристичному районі Волині дозволили відкрити санаторії та бази відпочинку, але за декілька умов; Президент зробив важливу заяву про дистанційне навчання під час візиту на Волинь; На трасі "Київ-Ковель-Ягодин" автівка врізалась в отару овець – загинуло восьмеро тварин; Одна смерть за добу: у місті на Волині інцидентність COVID-19 перевищує норму у три рази; На Волині – аварія за участю двох маршруток та мотоцикла; У Луцьку розшукують матір, яка загубила маленьку дитину – такими були головні новини Волині 9 липня.

Читайте також: Поблизу Луцька зіткнулися два автомобілі (відео)

У селі неподалік Луцька струмом вбило чоловіка

У селі Cтрумівка Луцького району струмом вбило 41-річного чоловіка. Трагедія сталась пообіді 8 липня. Інформацію підтвердили у пресслужбі ГУНП у Волинській області.

Як зазначили у поліції, чоловік під час виїзду з автомийки вантажним автомобілем марки "ДАФ" з цистерною вирішив подивитися чи закрита цистерна і виліз на її верх, де зачепився за високовольтну лінію електропередач, внаслідок чого отримав сильне ураження струмом.

На жаль, чоловіка врятувати не вдалося, він загинув на місці події. Померлий житель Миколаївської області, 1979 року народження.

Голова Волинської ОДА влаштував перепалку з журналісткою, а президент його зупинив

Під час робочого візиту на Волинь Президента України Володимира Зеленського виникла перепалка між губернатором та журналісткою. Про це повідомляє власкор "Під Прицілом".

Конфлікт між Головою Волинської ОДА Юрієм Погуляйком та журналісткою ТРК "Аверс" Наталкою Поліщук прозвучав у прямому ефірі. 

Журналістка задала питання Главі держави, чому на Волині донецькі фірми на тендерах по ремонту доріг витісняють обласний автодор.

Голова Волинської ОДА перебив журналістку, заявивши, що "це провокаційний канал", проте Володимир Зеленський перебив його, вислухав питання та пояснив, що в пріорітеті швидке та якісне будівництво доріг.

Погуляйко знову спробував кинути репліку, але президент його зупинив.

Читайте також: Візит Зеленського на Волинь: жителі ОТГ мітингують проти приєднання до Луцька (фото)

Президент Зеленський інспектує ремонт автомобільної дороги на Волині (фото)

Сьогодні 9 липня на Волинь з робочим візитом прибув Президент України Володимир ЗеленськийВ рамках робочої поїздки по області Глава країни огляне об'єкти, які втілюють у межах проєкту "Велике будівництво". Про це повідомляє власкор "Під Прицілом".

Поточний ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення М-19 Доманово (на м. Брест)-Ковель-Чернівці-Тереблече (на м. Бухарест) здійснюється Службою автомобільних доріг у Волинській області в рамках реалізації проекту Президента України "Велике будівництво", який передбачає інфраструктурну модернізацію країни. 

У рамках поточного середнього ремонту передбачено та проводяться роботи з відновлення дорожнього покриття, облаштування тротуарів та пішохідних доріжок, встановлення дорожніх знаків, влаштування ліній зовнішнього освітлення. Обсяг фінансування становить 291.94 млн грн.

У туристичному районі Волині дозволили відкрити санаторії та бази відпочинку, але за декілька умов

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Шацької райдержадміністрації дозволили роботу відпочинковим і оздоровчим базам. Однак є певні умови: заклади мусять здійснювати температурних скринінг відпочивальників і працівників, мати усі необхідні засоби для дезінфекції, стежити за дистанцією і наявністю масок тощо. Таке рішення ухвалили, враховуючи оцінку поточної епідемічної ситуації на території району та економічний стан, повідомили у Шацькій РДА.

Отож, на Світязі з 9 липня запрацюють заклади, які надають послуги з розміщення (заклади лікувально-оздоровчої, санаторно-курортної та відпочинково-туристичної сфер району) розважальні атракціони. Заборонили відкривати лише дитячі заклади оздоровлення та відпочинку.

Читайте також: На Волині відбудеться аукціон з продажу об’єкта державної власності

Президент зробив важливу заяву про дистанційне навчання під час візиту на Волинь

9 липня 2020 року з робочим візитом на Волині перебуває Президент України Володимир ЗеленськийПро це повідомляє власкор "Під Прицілом".

В рамках робочої поїздки по області Президент України оглянув хід будівництва дитячого садка у селі Крупа Луцького району та ознайомився з ремонтними роботами на автомобільній дорозі державного значення М-19.

Під час короткого брифінгу Володимир Зеленський розповів, що Україна не готова до запровадження у школах дистанційного навчання з вересня. 

Гарант зазначив, що по всій країні немає хорошого сигналу 3G і 4G, технічно держава не впорається.

За словами Зеленського, наразі усім потрібно бути обережними щодо коронавірусу. Про дистанційне навчання зараз говорити важко.

На трасі "Київ-Ковель-Ягодин" автівка врізалась в отару овець – загинуло восьмеро тварин

На Рівненщині на трасі міжнародного значення "Київ-Ковель-Ягодин" водій BMW врізався в отару овець, які переходили дорогу з боку пасовища. Загинуло восьмеро тварин. Інформацію підтвердили в пресслужбі поліції області.

Інцидент стався по обіді, 8 липня, біля села Сошники Володимирецького району. Як розповіла спеціалістка відділу комунікації Світлана Карачун, попередньо – водій не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечної швидкості та на смерть збив вісьмох тварин, які перетинали дорогу.

"На водія буде складено адмінпротокол за вчинення ДТП. Поліція проводить перевірку, аби з’ясувати власників загиблих тварин. Потому за її результатами буде прийнято відповідне рішення", – каже представниця пресслужби.

Читайте також: В Україні закривають 8 в'язниць, одна − на Волині

Одна смерть за добу: у місті на Волині інцидентність COVID-19 перевищує норму у три рази

У Ковелі інцидентність COVID-19 перевищує норму у три рази. Про це йдеться на сайті Ковельської міськради.

На засіданні йшлося про стан епідемічної, медико-біологічної ситуації в Ковелі, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, результати роботи із запобігання поширенню зазначеного вірусу, проблеми та шляхи їх вирішення.

Завідувачка Ковельським міськрайонним відділом ДУ "Волинський ОЛЦМ України" Людмила Маляр зазначила, що ситуація дещо поліпшується. Щоправда, загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення перевищує норму у понад три рази і становить 36,6 осіб ( потрібно менше 12-ти).

У Ковелі з початку спостереження лабораторно підтверджено 316 випадків захворювання на Covid-19, з них за останню добу – 5. 9 мешканців міста померли. Одна людина – за останню добу. 226 осіб одужали.

Нині значно швидше надходять результати тестувань, через те, що зросла потужність лабораторії. На сьогодні спеціалісти роблять 400 досліджень на добу, у березні лише – 25.

На Волині – аварія за участю двох маршруток та мотоцикла (фото)

У Рожищі на дорозі навпроти автостанції сталась дорожньо-транспортна пригода за участі маршрутних таксі та мотоцикла. Аварія трапилась по обіді 9 липня. 

У ДТП потрапили маршрутні таксі "Кременець – Луцьк", "Луцьк – Боровичі»" та мотоцикліст. За словами очевидців, його забрала карета швидкої допомоги.

На місці працює поліція та слідчо-оперативна група.

У Луцьку розшукують матір, яка загубила маленьку дитину

На курорті біля Скадовська під Херсоном туристку з Києва вкусив небезпечний павук каракурт. 32−річну жінку госпіталізували в районну лікарню. Інцидент стався на острові Джарилгач, який ще називають "українськими Мальдівами". 

Зазначається, що туристка прогулювалася островом і ходила босоніж піщаними дюнами. Жінка не помітила, як до неї підповзала "чорна вдова". У певний момент вона відчула різкий "вогняний біль" − це характерна реакція на отруту павуків−каракуртів.

Після цього туристку зі столиці екстрено евакуювали назад у Скадовськ на зворотну сторону Джарилгацької затоки, після чого відвезли до райлікарні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook