Перестало битися серце художньої керівниці будинку культури на Волині; COVID-19 на Волині: статистика захворюваності станом на 9 січня; На Волині на парковці "заїхали" в авто, шукають винуватця ДТП; Відбитий на всю голову: на Волині два екіпажі поліції втихомирювали дебошира-євробляхера; Як працюють нові правила виклику "швидкої" на Волині − такими були головні події Волині та Луцька у суботу, 9 січня.

Читайте також: Віряни, які пішли від скандального священника на Волині, моляться на вулиці (відео)

COVID-19 на Волині: статистика захворюваності станом на 9 січня

Станом на 9 січня 2021 року в Україні зафіксовано 4 846 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, на Волині − 108.

Усього станом на 9 січня в області зареєстровано 34 066 випадків.

Одужало – 30 535 (за останню добу – 123). 

Летальні випадки – 535 (за останню добу – 2: в Горохівському районі – 1 та Локачинському районі − 1). 

Методом  ПЛР всього обстежено 133 840 осіб, за минулу добу обстежено  — 387 осіб.

Читайте також: Відійшов у вічність ексдепутат міськради та генеральний директор ПАТ "Волинь-Авто" (фото)

Перестало битися серце художньої керівниці будинку культури на Волині (фото)

Перестало битися серце художньої керівниці та виконувачки обов'язків директорки будинку культури села Сокіл Рожищенського району Олени Романовської.

Жінка померла у ніч на 9 січня.

Романовська Олена Семенівна була учасницею багатьох творчих колективів, зокрема, одного із найвідоміших в районі – "Сокільські веселухи". Також жінка була керівницею дитячих творчих колективів, викладала музику для дітей.

Рідні, колеги та близькі глибоко сумують через непоправну втрату.

Читайте також: На Волині померла жінка, котра лікувалась від коронавірусу

На Волині на парковці "заїхали" в авто, шукають винуватця ДТП

На Волині трапилась дорожньо-транспортна подія.

"Шукаю водія білого "Жигулі", номерний знак 1540 (можливо якась цифра не та, брудний знак). Водій вдарив припарковану автівку та втік", − йдеться у дописі.

Як відомо, інцидент стався у місті Рожище, по вулиці Шевченка 4.

Читайте також: На Волині – аварія: дві автівки − у кюветі (фото, відео)

Відбитий на всю голову: на Волині два екіпажі поліції втихомирювали дебошира-євробляхера (фото)

У Нововолинську буйного чоловіка близько години втихомирювали два наряди патрульних поліцейських.

Такого агресивного клієнта нововолинська поліція, мабуть, не "приймала" давно. Добру годину підпилий чолов’яга (на вигляд 55 років) чинив шалений опір аж двом нарядам патрульних.

Імовірно, їхню увагу чомусь привернув спочатку його чорний Ford Mondeo на іноземній реєстрації, вони поїхали слідом, посигналили, щоб зупинився. А далі почався справжній бойовик.

Чолов'яга посилав патрульних в усіх напрямках, крив 5-поверховими матюками, копав їх ногами. І навіть коли правоохоронцям вдалося-таки накинути на нього кайданки, він не вгамувався – навпаки, розходився ще більше.     

Це "кіно" відбувалось після 14-ї години між арками багатоповерхівок у 15-му мікрорайоні Нововолинська. Багато хто бачив побоїсько з вікон квартири чи машини. Траплялись і перехожі.

"Водій явно відбитий на всю голову. Я не дуже люблю поліцію, але тут щиро поспівчував патрульним. Мусили докласти чимало зусиль, аби його присадити. Крепкий мужик попався, затятий…", – поділився враженнями очевидець затримання.

Читайте також: Били лопатами та ногами: на Волині група чоловіків побила підлітків до непритомності (відео)

Як працюють нові правила виклику "швидкої" на Волині (відео)

Із початку року діють зміни у наданні екстреної медичної допомоги.

Що змінилось – розповів Станіслав Лінік, завідувач центральної оперативної диспетчерської Волинського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, виклики поділятимуться на чотири категорії залежно від стану пацієнта.

Щодня до Центральної оперативної диспетчерської, що в місті Луцьку, надходить до пів тисячі і більше викликів, − каже завідувач Станіслав Лінік. Виклики приймають 9 диспетчерів, які їх аналізують, кваліфікують за категоріями та передають відповідним бригадам. Від початку року, розповідає, працюють за таким принципом: критичні виклики, екстрені, неекстрені, непрофільні.

"На показники в роботі нововведення не впливатимуть, чи це буде екстрений виклик чи критичний, бригади швидкої виїжджатимуть − якнайшвидше", − каже Станіслав Лінік.

"Норматив прибуття медичних бригад до пацієнтів із критичним станом має бути за 10 хвилин, − каже фельдшер із 16-річним стажем Петро Демчук. На швидкість прибуття до пацієнта впливають погодні умови, стан доріг, кількість машин до автошляхах і поведінка водіїв на дорозі".

Зі слів Станіслава Лініка, розділення викликів на категорії розпочинали у 2013 році. Тоді був прийнятий закон про екстрену медичну допомогу, де виклики були поділені на екстрені і неекстрені, але нормативних документів не прийняли. Нові правила запрацювали з 1 січня 2021 року.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook