Ніякі "теорії змови" про негативний вплив молока на організм людини не здатні похитнути тягу людства до цього продукту.

Читайте також: Близько 50% молочної продукції на ринку України – фальсифікат

Щоб не піддавати здоров’я негативному впливу молока, потрібно знати, як правильно його вживати, передає “Народна Правда”.

Молоко слід пити як абсолютно самостійний продукт, ні вдаючись до змішування з іншими рідинами. Найоптимальніше рішення: приймати склянку молока з інтервалом у дві години до або після приймання їжі. Якщо, звичайно, Ви хочете уникнути його бродіння в шлунку та подальшого здуття живота. Єдино з чим його можна змішувати, так це з крупами із цільних злаків, наприклад при приготуванні каш.

Пити молоко треба тільки теплим. Не бажано вживати охолодженим, так як воно залишається на стінках стравоходу, а в шлунку, таке молоко перетворюється на шкідливий токсин.

Не потрібно за раз випивати більше трьохсот мілілітрів. Корисно приймати склянку молока перед сном. Якщо на ранок Ви відчули тяжкість в голові, варто трохи зменшити дозу.

Іноді для кращого засвоєння його приправляють спеціями, такими як: мускатний горіх, кориця, імбир, шафран і кардамон. Якщо Ви помітили, що молоко погано перетравлюється, додайте в нього трохи куркуми. Але попередньо, обов’язково, розігрійте. Куркума не дасть молоку утворити слиз всередині організму і допоможе йому краще засвоїтися.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter