Начальник управління охорони здоров’я Волинської обласної ради Ігор Ващенюк розповів про готовність області  до епідемії корона вірусу.

Читайте також: Повідомили, як у Луцьку довозитимуть медпрацівників до роботи

Про це йшлося сьогодні, 18 березня, під час наради за участю представників влади та медиків щодо протидії поширенню корона вірусу у Волинській обласній раді.

"Інфекційна лікарня перша, куди будуть звозити хворих, але якщо хвороба розвиватиметься так стрімко, як в інших країнах Європи, то її буде недостатньо. Наступною лікарнею, яка відповідає вимогам, аби ізолювати туди хворих – це Волинська обласна клінічна лікарня, яка буде відповідати за забезпечення дихання пацієнтів, а міська клінічна лікарня – надаватиме екстрену допомогу.

На сьогодні в кожному районі є відділення, які зможуть надавати допомогу хворим та забезпечити їм вентиляцію легень.

Загальна потреба в обладнанні та засобах захисту – 208 мільйонів гривень.

Медиків уже всіх навчили як себе поводити у випадку підтвердження зараження.

Усі районні лікарні зможуть надавати допомогу хворим на коронавірус, крім Турійська, Локач і Шацька, де нема відповідного обладнання, але уже домовлено із сусідніми лікарнями, які братимуть на себе цю функцію", – зазначив Ігор Ващенюк.

Читайте також: Повідомили, яких пацієнтів під час карантину прийматимуть луцькі стоматполіклініки

Проте, народний депутат Ігор Палиця зазначив, що не можна відправляти усі лікарні на карантин, адже це не правильне рішення, бо ж решта пацієнтів не матимуть куди звернутись в разі потреби, незалежно від захворювання.

Нагадаємо, Ігор Палиця зазначив, що сьогодні у Верховній Раді підтвердили перший випадок зараження коронавірусом у депутата Сергія Шахова.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook