18 металевих секцій незаконно встановленого паркану демонтували луцькі муніципали на Центральному ринку. Як завжди, не обійшлось без провокацій: підприємці поводили себе агресивно, а окремі базарники були напідпитку, не добирали слів та погрожували фізичною розправою, переконуючи що їм за це нічого не буде. А окремі базарники провокували бійку, штурхаючи і б’ючи працівників департаменту, пише ІА "Волинські новини".

Читайте також: Луцькрада звернулась до підприємців Центрального ринку

Як повідомили в Департаменті Муніципальної Варти Луцької міської ради, на виконання рішення Луцької міської ради від 20.01.2020 #69-1 "Про припинення права постійного користування комунальному підприємству "Луцькі ринки" земельної ділянкою" проведено роботи по демонтажу незаконно розміщеного паркану на вул. Глушець. Демонтовано 18 металевих секцій, які перевезені на майданчик для тимчасового зберігання.

При тому, що власники тимчасових споруд та інших конструкцій, в тому числі паркану були зобов'язані демонтувати їх в добровільним порядку.

"Вже традиційно нам перешкоджали при виконанні обов'язків, погрожували та провокували конфліктні ситуації. Разом з тим, усі заплановані роботи були виконані, а паркан демонтований", – зазначають муніципали.

Проте, як завжди, не обійшлося без провокацій. Очільниця луцьких муніципалів Юлія Сиротинська каже, що серед присутніх осіб було чимало таких, хто був напідпитку. Ймовірно саме алкоголь так "розігрів" базарників, одна з яких горланила в присутності поліції "проститутка, горіти тобі в пеклі!"

Один з чоловіків погрожував жінці розправою, заявивши, що йому за це нічого не буде. Чоловік заявив, що він – неосудний і показав відповідну довідку.

Читайте також: Під час демонтажу паркану на Центральному ринку побили муніципала, – Сиротинська

Але були й такі, хто перейшов "від слова – до діла". Зокрема, одна з базарниць вдарила Юлію Сиротинську і швидко відійшла в бік в сторону поліції. На запитання, навіщо вона це зробила, жінка не відповіла.

На цьому не обійшлось. Один з молодиків, зі слів муніципалів, декілька раз вдарив працівника департаменту.

Інший чоловік бігав по дахах контейнерів, намагаючись перешкодити зрізанню паркану, а також, зі слів муніципалів, здійснив крадіжку в підрядника.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook