Прем'єр-міністр Володимир Гройсман швидко відреагував на заклик Володимира Зеленського піти уряду у відставку під час інавгурації 20 травня. Після перемовин за зчиненими дверима з Петром Порошенком, Андрієм Парубієм та Арсенієм Яценюком чинний голова Кабінету міністрів оперативно написав заяву по відставку. Хоча перед президентськими виборами Гройсман заявляв, що не буде йти з посади, якщо Зеленський виграє у Порошенка. В чому ж полягає план лідерів екс-партнерів по коаліції – БПП "Солідарність" та "Народного фронту"?

Читайте також: Президент Зеленський домовився із лідерами фракцій про розпуск Ради та дострокові вибори: повідомили дату (відео)

За підсумками екстренних перемовин після інавгурації, у вищезгаданих осіб з'явився план – перекласти одразу все на плечі нового президента, аби він опинився сам на сам з усіма проблемами.

"Це така помста "Народного фронту" за те, що Зеленський наплював на їхній план, коли вони вийшли з коаліції. Наприклад, сьогодні приїжджає місія МВФ, прем'єр-міністра немає, Гройсман не буде вже з ними вести переговори. З першим-віце-прем'єром Кубівим ніхто говорити не буде, він за рангом вважається навіть нижчим за міністра соцполітики Реву. З Аваковим теж ніхто говорити не буде.

Ось і залишається один суб'єкт для переговорів – сам президент. А він вже не зможе послати МВФ, як в своєму фільмі "Слуга народу". Зрозуміло, що це відповідь від Яценюка", – розповів нардеп з БПП порталу Страна.ua.

Читайте також: "Радикальне" фіаско: Ляшко приїхав до Зеленського на велосипеді і влаштував сутичку з охоронцями (Відео)

Непрямим підтвердженням існування плану "перекласти все на Зе" є і заява Гройсмана, який закликав Зеленського внести кандидатуру нового прем'єра. Насправді ця вимога є цілковитою нісенітницею, адже за Конституцією, кандидатуру прем'єра подає президенту правляча коаліція, якої немає. Це друга відповідь Зеленському, який стверджує, що коаліції у парламенті не існує вже кілька років.

Але сам по собі хід думок Гройсмана дуже показовий. Мовляв, просив Зеленський написати заяву про відставку? Так ось же вона. Тепер нехай сам президент і бере на себе відповідальність за все, а не намагається зробити з прем'єрів і міністрів хлопчиків для биття.

В результаті цих ходів на політичній шахівниці, Україна ризикує опинитись в політичній кризі і глухому куті, адже Зеленському хочуть відрізати можливість керувати урядом. Тобто, відставка Гройсмана має на меті занурити державу в хаос, щоб виставити президента Зеленського як некомпетентного керівника, який  дестабілізує ситуацію в країні після "років процвітання".

"Гройсман може бути звільнений тільки Верховною Радою. Якщо Рада не звільнила прем'єра, він буде зобов'язаний виконувати обов'язки. Ніхто не може покинути самовільно посаду і кинути країну напризволяще. Я підозрюю, що для президента хочуть створити політичну кризу, яка буде тупиковою, яка не дасть йому, по суті, керувати урядом, а уряд пішов у відставку, тому що президент закликав їх покласти заяви і піти у відставку. Це велика політична гра...", – підкреслила Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook