22 січня 2019 парафіяльна рада сіл Брониця та Кримно отримала Томос про перехід місцевого храму до Православної церкви України. Його урочисто вручив митрополит Луцький та Волинський Михаїл.

Читайте також: Релігійні баталії в селі на Волині тривають: прихожан не впускають до церкви (відео, фото)

Про тернистий шлях, який довелося подолати місцевій громаді, щоб втілити довгоочікувану мрію в життя – молитись українською мовою на рідній землі та перейти до ПЦУ, знає вже вся країна. Події у цьому селі відбувались, як у справжніх голівудських блокбастерах.

Колишній священик-москвофіл Сергій Голодюк та місцевий "авторитет" Іван Ходаковський разом зі своєю родиною намагились чинити опір громаді села, яка у своїй більшості (понад 80%) висловилася за ПЦУ. Методи проросійсько налаштованої купки вірян вражають: блокування голови та працівників сільської ради, вимагання списків, блокування церкви, застосування фізичної сили до священнослужителя ПЦУ, прокльони, використання "тітушок" із сусідніх сіл, щоб візуально збільшити свою кількість. Справою зайнялася поліція.

Коли релігійна громада сіл Брониці та Кримно 22 січня, у День Соборності України, отримала Томос від митрополита Михаїла, здавалось, що всі жахи позаду, і вони зможуть знову спокійно ходити до храму та молитись. Громада отримала нового священика отця Олега Мицька.

Читайте також: У скандальному селі на Волині московський священик все ж покинув храм (відео)

Сьогодні, 24 січня, парафіяльна рада сіл Брониця та Кримно разом з призначеним священиком отцем Олегом та деканом Камінь-Каширського району отцем Володимиром Мицьком оглянули приміщення храму. При огляді виявилось, що зникла частина церковного майна.

На місце злочину було викликано поліцію. Слідчі, які прибули на виклик, знайшли і зафіксували пропажу з храму Господнього у господарстві місцевої жительки, прихильниці МП, Феодосії Власюк. Попри всі перешкоджання московських прислужників, в неділю 27-ого січня у місцевому храмі Різдва святого Іоанна Предтечі все ж відбудеться перше богослужіння.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter