У п’ятницю, 18-го січня, після богослужіння, освячення води та проповіді священика, парафіяни храму святого великомученика Димитрія Солунського села Положево УПЦ МП оголосили про перехід до Православної церкви України.

Читайте також: Релігійні баталії в селі на Волині тривають: прихожан не впускають до церкви (відео, фото)

На збори, які ініціювала церковна громада, приїхали архімандрит Арсеній, настоятель Світязького Петро-Павлівського чоловічого монастиря з 5 монахами, виконуючий обов’язки старости Самійличівського старостинського округу Олександр Кусько і навіть представники поліції. Присутність монахів у храмі пояснювалася тим, що церква у селі була збудована за кошти монастиря і громади, – інформує Район.Шацьк.

Священики намагалися переконати людей залишитися у підпорядкуванні Московського патріархату.

Читайте також: "Церковний" скандал на Волині: сільська громада не може перейти до ПЦУ через настоятеля УПЦ МП (відео)

"Дебати на зборах були досить гострими, проте громада наполягла на своєму, – розповідає парафіянка Олена. – Ми все зробили за правилами, зібрали в селі майже 100 підписів парафіян за перехід до ПЦУ, поінформували керівництво округу. Надіємося, що завтра, на Богоявлення, в нашому храмі буде перша служба з українським священиком".

Наприкінці настоятель монастиря ініціював у храмі голосування, і парафіяни майже одноголосно проголосували за перехід до Православної церкви України.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter