Волинські синоптики розповіли, якою буде погода у тиждень перед Вербною неділею і, власне, на саме свято.

Про найбільш актуальні прогнози погоди на наступний тиждень розповіли у Волинському обласному центрі гідрометеорології, пише ІА Волинські Новини.

Читайте також: В Україну несеться потужний циклон

Як повідомив черговий синоптик Василь Климюк, цього тижня Волинь буде в зоні поля зниженого тиску.

«На території області спостерігатимемо нестійку, переважно, дощову погоду. Майже щодня протягом тижня прогнозуємо невеликі дощі, місцями – з грозою. Середня нічна температура коливатиметься у межах від 1 до 6 градусів вище нуля, денна – не вище 14-15 градусів тепла. А ось 23 та 24 квітня очікуємо проходження холодного атмосферного фронту. Велика ймовірність, що вночі на території області подекуди пройдуть дощі з мокрим снігом та значними поривами вітру. Температура повітря дещо понизиться – від 6 до 11 з позначкою «плюс», – каже метеоролог.

Отже, у вівторок, 20 квітня, на Волині синоптики прогнозують нічну температуру повітря від 1 до 6 градусів тепла. Місцями – заморозки на поверхні грунту від 0 до 3 градусів з позначкою «мінус». Вдень стовпчик термометра підніметься від 9 до 14 градусів вище нуля. У темну пору доби та під ранок – місцями туман. Вночі без істотних опадів, а ось вдень очікуються невеликий дощ, місцями гроза. Вітер південно-східний, 5-10 метрів за секунду.

Читайте також: Синоптики обіцяють нам «весняну спеку»: коли буде +20 і вище

У середу, 21 квітня, на території області прогнозують невеликий дощ та місцями грози вдень. Вітер південно-західний, 7-12 метрів за секунду. Вночі температура повітря становитиме 1-6 градусів тепла, вдень – 11-16 градусів з позначкою «плюс».

22 квітня на Волині буде хмарно з проясненням. Вночі – без істотних опадів, вдень - короткочасний дощ. Вітер південно західний, 7-12 метрів за секунду. Денна температура повітря коливатиметься від 11 до 16 градусів вище нуля, нічна – від 1 до 6 тепла.

У п’ятницю та суботу, 23 та 24 квітня, волинські синоптики очікують хмарну погоду з проясненням. Вночі та вдень - короткочасний дощ. Вітер західний, 7-12 метрів за секунду. Температурні показники вдень та вночі будуть такими ж, як і 22 квітня.

«За погодними показниками наступний тиждень буде приблизно таким же, як і поточний - з нестійкою погодою. Періодично на території області дощитиме. Вдень середня температура повітря коливатиметься у межах 10-15 градусів тепла, вночі – від 2 до 7 вище нуля», – каже черговий синоптик.

Водночас він зазначив, що на Вербну неділю, 25 квітня, на території області спостерігатимуть нестійку погоду, місцями пройде невеликий дощ. Вдень стовпчик термометра покаже 7-12 градусів тепла, вночі – від 1 до 6 градусів вище нуля.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook