Сьогодні відбулось перше засідання опікунської ради при комунальному підприємстві "Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр" Волинської обласної ради. Ініціатива створення цього громадського консультативно-дорадчого органу, належить генеральному директорові закладу Івану Нискогузу, йдеться на сайті Волиньради.

Читайте також: У селі на Волині відкрили пункт екстреної медичної допомоги (фото)

"Головними завданнями керівника лікувальної установи – є створення належних умов для надання якісної медичної допомоги пацієнтам, а також забезпечення роботи її працівників із дотриманням усіх вимог охорони праці, пожежної безпеки та інфекційного контролю. А тому, створення опікунської ради є одним із кроків, що допоможе нам досягнути у цих питаннях якісно вищого рівня", – пояснив він.

Згідно Положення про опікунську раду при КП "Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр", головними її завданнями визначено наступні:

– сприяння ефективній діяльності закладу шляхом участі у визначенні напрямків його розвитку та підготовці пропозицій по удосконаленню його діяльності;

– участь у плануванні та здійсненні заходів щодо залучення додаткових ресурсів на цільові потреби закладу та пацієнтів;

– залучення на цільові потреби закладу коштів у вигляді благодійної допомоги та з інших джерел, не заборонених законодавством України;

– здійснення громадського нагляду за використанням коштів, що надійшли  у вигляді благодійної допомоги та з інших джерел, не заборонених законодавством України;

– надання потенційним благодійникам об'єктивної та обґрунтованої інформації (рекомендацій) щодо закупівлі необхідних лікарських засобів, медичних виробів;

– встановлення та підтримка взаємодії закладу із відповідними структурами, в тому числі закордонними, та сприяння в організації заходів з обміну досвідом та  інші.

Більшістю голосів головою опікунської ради було обрано очільника головного представницького органу Волині – Григорія Недопада. Він, своєю чергою зауважив, що обласна рада ніколи не стояла осторонь проблемних питань, які виникали в роботі закладу у всі часи, а надто в умовах реформування галузі охорони здоров'я, а також пообіцяв подальшу більш тісну співпрацю.

"Специфіка вашого закладу така, що у період поширення коронавірусної хвороби COVID-19, важливість та необхідність вашої роботи зростає в рази. Сподіваюсь, що у майбутньому нам спільними зусиллями вдасться на базі закладу відкрити реабілітаційні відділення для хворих на легеневі недуги. Адже нам буде необхідно готуватися до нової хвилі онкозахворювань пов'язаних із легеневими хворобами, які стануть наслідком коронавірусної інфекції", – наголосив він.

Читайте також: Нова школа, прикордонний пункт пропуску та очисні споруди: голова Волинської облради відвідав Шацький край

Опісля вирішення організаційних питань, опікунська рада затвердила план своєї подальшої роботи на 2021 рік, що передбачає:

– проведення  засідань опікунської ради не менше 1 разу на квартал;

– участь членів опікунської ради в заходах, які проводить заклад  присвячених місячнику протидії  туберкульозу, конференціях, семінарах та ЗМІ;

– адвокація та сприяння залученню додаткових ресурсів на потреби закладу;

– аналіз виконання плану роботи опікунської ради на 2021 рік, а також підготовка та затвердження плану роботи опікунської ради на 2022 рік.

 
Довідково:

Склад Опікунської ради при КП "Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр" Волинської обласної ради:

1. Недопад Григорій Вікторович – голова Волинської обласної ради.
2. Поліщук Ігор Ігорович – Луцький міський голова.
3. Мовчанюк Андрій Миколайович – священник ПЦУ с. Гараджа.
4. Серба Любов Дмитрівна – заступник голови постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства Волинської обласної ради.
5. Дудко Ірина Володимирівна – завідувач терапевтичного відділення №1 комунального підприємства "Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр".
6. Баборикін Євген Вячеславович – заступник голови правління БО "Мережа 100 % життя Рівне".
7. Мазунова Яна Олександрівна – секретар комунального підприємства "Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр".
8. Андрійчук Лариса Володимирівна – телеведуча, журналістка UA:Волинь.
9. Яковенко Олег Костянтинович – лікар-пульмонолог, голова правління ГО "Товариство лікарів-пульмонологів та фтизіатрів Волинської області ім. Михайла Марунчака".
10. Пришко Валентина Степанівна – керівник Волинської обласної організації ТХЧУ.
11. Іван Адамович Пікун – адвокат.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook