Сьогодні ми знайомимося з Григорієм Павловичем головою Волинської обласної організації "Української спілки ветеранів Афганістану", депутатом Волинської обласної ради. Григорій Павлович – учасник війни в Афганістані, політик, громадський діяч, волонтер…

Читайте також: Волонтери-афганці знову відправились в зону АТО

Пане Григорію, відразу до нагород у Вашому кабінеті, що це за нагороди?

- Ми 25 років проводимо міжнародні турніри, всеукраїнські турніри, обласні пам’яті загиблих, учасників бойових дій. Присвячуємо такі турніри до дати введення чи виведення військ з Афганістану. Ми виховали вже чемпіонів світу та чемпіонів Європи. Це такі види спорту як карате, кікбоксинг, рукопашний бій. Приємно що на Волині з’явилася і Федерація хортингу.

А чому така виникла ідея, на базі Спілки ветеранів Афганістану зробити спортзали, залучати сюди молодь?

- Коли ми повернулися з Афганістану та добудували самотужки дане приміщення, то вирішили, що в першу чергу, потрібно увіковічнити пам'ять тих, хто не повернувся з війни, а також згуртувати молодь, аби вони не ходили по підвалах, а займалися спортом. Ми повинні виховувати молодь в патріотичному дусі.

А чи можна порівняти нинішню молодь із тією молоддю, адже Вам було тільки 18 коли Вас призвали?

- В нас дуже високий патріотичний дух, тому нам нічого не страшно. Українці завжди брали участь в усіх війнах, українську націю все життя винищували. Я вважаю що молодому покоління із самого дитинства прищеплювати почуття патріотизму, але щоб це реалізувати, то потрібно забезпечити належне фінансування тим хто захищає, лікує і навчає.

Григорію Григоровичу, Ви депутат обласної ради, чи вдається завдяки законодавчій ініціативі щось змінити в області?

- Сьогодні в моєму 55 виборчому округу прийомний день в депутата Павловича стільки, скільки робочих днів у тижні. Найбільше люди просять матеріальної допомоги, тому що дуже багато хворих. Звичайно, що політика це брудна справа, але якщо тебе вибрали депутатом, то будь добрий, допомагай людям.

Як депутату знайти кошти, щоб допомагати людям?

- В мене немає жодної заяви про матеріальну допомогу, яка залишилась без розгляду. Якщо в мене в депутатському фонді не вистачає коштів, то я продовжую шукати можливості  аби допомогти людям.

Неодноразово під організацією афганців стоять автобуси, які везуть допомогу в зону АТО, розкажіть трохи більше про це

- В 2015 році ми завезли 12 позашляховиків на передову. Продовжуємо допомагати й досі, серед всього – техніка, продукти харчування, допомогу відправляємо чи не щомісяця.

Детальніше у сюжеті ТРК Аверс

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter