Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт терміново звернувся до лучан з приводу демонтажу Старого ринку.

Читайте також: У Луцьку підприємці активно облаштовуються на "Новому ринку" (фото)

"Шановні лучани!

Питання перенесення Старого рику назріло давно і його підтримує абсолютна більшість луцької громади, які хочуть бачити площу перед Замком Любарта гарною, доглянутою, туристично привабливою територією.

Рішення про перенесення частини ринку прийняте депутатами міської ради, відповідно до якого 4 лютого були розпочаті демонтажні роботи контейнерів, договори з власниками яких розірвані, та контейнерів, які давно стоять без будь-яких дозвільних документів. Ці роботи завершити не вдалося у зв'язку з некомпетентними діями поліції, свавіллям базарників та невідомих осіб, які трощили техніку, наносили тілесні ушкодження працівникам муніципальної варти та іншим особам. У внутрішній переписці у групі Вайбер, яку надав один із підприємців, були заклики до вчинення незаконних дій, зокрема, використання викруток, цвяхів, сльозогінного газу, бензину та коктейлів Молотова.

Учора підприємці протизаконно заблокували рух транспорту вулицею Богдана Хмельницького, роботу виконавчого комітету та виконавчих органів міської ради.
6 лютого була створена петиція щодо ліквідації зі Старого ринку торгових контейнерів, встановлених всупереч закону, яка в рекордний строк набрала необхідну кількість голосів.

Тож кілька сотень базарників, які незаконно знаходяться на земельній ділянці, не будуть шантажувати лучан та створювати перешкоди в розвитку нашого міста.
Звертаюсь до більш як двохсоттисячної громади за підтримкою у нашому прагненні перенести Старий ринок та здійснити належний благоустрій цієї території.
Звертаюсь до Управління Служби безпеки України у Волинській області відреагувати на відкриті погрози підприємців спалити автомобілі першому заступнику міського голови Григорію Недопаду та членам виконавчого комітету, заклики брати легкозаймисті речовини, викрутки, сльозогінний газ для чергування на ринку та притягнути до відповідальності винуватих.

Окрім цього, звертаюсь до органів поліції не покривати незаконні дії базарників, частина з яких не зареєстровані як фізичні особи-підприємці і самовільно знаходяться на земельній ділянці комунальної власності, та дати можливість завершити демонтаж.

Читайте також: У Луцькій міськраді базарники погрожували підпалом автомобілів членам виконкому

Не дивлячись на шантаж та погрози зі сторони базарників, демонтажні роботи на Старому ринку будуть продовжені", – йдеться у зверненні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook