Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко заявив, що його посада неактуальна в системі влади України, повідомляє ІА Волинські новини.

Читайте також: Савченко анонсував свій відхід з посади губернатора Волині?

1 березня на засіданні колегії управління культури, з питань релігій та національностей Волинської ОДА він заявив, що після того, як Україна стала парламентсько-президентською республікою, функції президента сильно скоротились. Наразі він відповідає лише за оборону, безпеку та зовнішню діяльність країни. Через це і його представники – голови ОДА – також мають мало важелів впливу та повноважень. Відтак посада очільника облдержадміністрації втратила свій сенс.

Олександр Савченко відзначив, що президент бодай має право вето.

Читайте також: Брови, стоматолог, басейн: чим займається асистентка голови Волинської ОДА на державній службі (відео)

"Хай рада сама розписує все і Ігор Петрович Палиця відпускає сам. Вони голосують, а я відпускаю, а чому я маю сидіти? Я сяду і вже не вийду на старості. Хай відпускають і не треба наводити стрілки на мене", – зазначив голова ОДА, коментуючи блокування бюджету, який приняли депутати Волиньради.

Він зауважив, що всі проблеми, які виникають в області – через бурштин, проти видобування якого він виступає. Також він розповів, що поїхав працювати на Волинь не з власної волі, адже на той час в же перебував на пенсії "ловив рибу біля річки" та пообіцяв за кілька місяців "зрушити ситуацію в сторону позитиву".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook