Після серії корупційних скандалів на Волинській митниці її керівник Віктор Кривицький почав велику чистку кадрів і реструктуризацію митниці.

Читайте також: Які схеми корупційних заробітків діють на Волинській митниці

У колах волинських митників вже навіть озвучили "прайс" на вхід у штат. Про це пише у Фейсбуці журналіст 1+1 Євгеній Плінський.

З його слів, відбувається реструктуризація та оновлення штату зовсім не заради ліквідації контрабандних каналів і виявлення їх організаторів, а заради можливості спокійно та безперешкодно отримувати прибутки через незаконні схеми.

"Ловити самого себе вкрай складно, тому головним завданням цього процесу є перебудова контролю схем, які все частіше стали з'являтися в ЗМІ. Початком цієї чистки стало звільнення головного "бузотера" Петра Євтушка", – йдеться у дописі.

Так, оновлення штату Віктор Кривицький розпочав зі звільнення неугодних. Нагадаємо, після того, як Петро Євтушок публічно розповів про корупцію на митниці, його звільнили "за перевищення службових повноважень".

А тепер, пише Євгеній Плінський, Віктор Броніславович вирішив повністю ліквідувати митний пост "Устилуг", перетворивши його в відділення №4 митного поста "Володимир-Волинський".

Зі слів журналіста, здорового глузду в цій реорганізації немає. Проблемний, з точки зору потоку сірих товарів, пост тепер перетвориться в відділення, керівництво якого, буде знаходитися в 16 кілометрах від кордону.

Читайте також: Якою є щоденна нелегальна "каса" волинських митників

"Цей крок тільки спростить договірні відносини між контрабандистами і митниками місці. Головний сенс цього дійства в тому, що в процесі реорганізації всі працівники виводяться за штат і набираються заново. Це дасть можливість без шуму очистити пост від неугодних, наповнивши його штат вірними і тихими збирачами кешу.

Прайс на вхід в штат "реформованого" поста "Устилуг" вже озвучений в колах митників. Стартує він з 5 000 доларів за посаду інспектора, 10 000 за посаду старшого інспектора", – пише Євгеній Плінський.

За інформацією журналіста, в. о. голови Державної фіскальної служби України Мирослав Продан довго відмовлявся підписувати таке абсурдне реформування, яке Кривицький подав ще 5 травня, але після візиту Віктора Броніславовича до Києва 22 травня таки підписав.

"За фактом цієї реструктуризації, ми отримаємо тиху і вельми прибуткову, з точки зору корупції, дірку на кордоні, за яку, в разі чого, і запитати то буде не з кого", – підсумовує журналіст.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter