У зв’язку зі збільшенням вартості електроенергії та розміру мінімальної заробітної плати, росту ставок зборів, податків та вартості матеріалів, у Нововолинську встановили нові тарифи на водопостачання.

Читайте також: Через діяльність "Пана Курчака" жителі Нововолинська можуть залишитися без води

Відповідне рішення прийняли 19-го квітня на засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради, передає БУГ.

Нові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення встановлюються з метою приведення їх до розміру економічно-обґрунтованих витрат  та недопущення збитковості  підприємства "Нововолинськводоканал".

Причиною перегляду тарифів стало збільшення вартості електроенергії, ріст розміру мінімальної заробітної плати, ставок податків та зборів, вартості матеріалів та запчастин.

Зазначимо також, що попередньо інформацію про намір здійснити зміну діючих тарифів на централізоване водопостачання, водовідведення та централізоване постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) оприлюднили на сайті Нововолинськводоканалу.

Згідно поданих розрахунків, планові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення мали зрости на 44,4 % або 5,67 грн, вартість метра кубічного води та стоків разом становити 18,43 грн. Тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) – на 43,74% або 5,83 грн, вартість – 19,16 грн/куб. м з ПДВ.

На засіданні виконавчого комітету озвучили та затвердили інші цифри: 16 гривень 13 копійок та 16 гривень 80 копійок відповідно.

Зокрема, встановили такі тарифи для населення:

Планові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення:

– централізоване водопостачання –  7,26 грн за 1 куб. м з ПДВ;

– централізоване водовідведення – 7,26 грн за 1 куб. м з ПДВ;

Послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем):

– централізоване постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових мереж ) – 7,57 грн за 1 куб. м з ПДВ;

– централізоване водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових мереж ) – 9,23 грн за 1 куб. м з ПДВ.

Читайте також: На Волині страйкують гірники

Поки нині діючі тарифи, які діятимуть до набрання чинності прийнятим рішенням, були затверджені на засіданні виконавчого комітету  11-го листопада 2017 року і становлять 12,76 грн (планові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення) та 13, 33 грн (послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем).

Головуючий на засіданні виконкому перший заступник міського голови Андрій Сторонський поцікавився як нововолинські тарифи будуть виглядати на фоні інших міст.

Тарифи вищі лише в обласному центрі. Порівняно з іншими містами, у Нововолинську – нижчі. У Луцьку вартість становить 15 гривень 42 копійки, у сусідньому Володимирі-Волинському – 17 гривень 7 копійок, у Ковелі – 17 гривень 86 копійок.

Рішення про нові тарифи затвердили на засіданні виконкому. Воно набирає чинності через 15 днів з дати його офіційного оприлюднення на сайті міської ради.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter